Rukomet

Veselin Vujović s Iranom do važne pobjede, povijesna pobjeda za Zelenortsku Republiku

Branimir Korać • četvrtak, 12.01.2023.
Veselin Vujović s Iranom do važne pobjede, povijesna pobjeda za Zelenortsku Republiku
Foto: EPA

Odigrana su još dva susreta prvog kola na Svjetskom prvenstvu za rukometaše, Iran je u skupini A bio bolji od Čilea, a Zelenortska Republika je svladala Urugvaj...

Veselin Vujović s Iranom je stigao do prve pobjede na ovom Svjetskom prvenstvu i tako napravio veliki korak prema prolazu u drugu fazu natjecanja. S njima su u skupini još i Španjolska i Crna Gora koje su ipak kvalitetnije i ovo je bio jako važan susret za Irance i Čileance.

Bio je to susret u kojem je Iran većim dijelom bio u vodstvu, ali u zadnjih deset minuta si je zakomplicirao posao i našao se u problemima.

Čileanci su serijom 4:0 pet minuta prije kraja poveli 23:20 i činilo se da idu prema pobjedi, ali Iran je imao odgovor. Uspio se vratiti u utakmicu i pola minute prije kraja golom Behnamnije doći i do pobjede 25:24.

Iranski vratar Mohammad Siavoshi skupio je 17 obrana, a sedam golova postigao je Mohammedreza Oraei. Kod Čilea jedan od braće Feuchtmann, Erwin, zabio je šest golova.

U skupini C Zelenortska Republika stigla je do očekivane pobjede protiv Urugvaja. Afrikanci su u svakom slučaju kvalitetnija momčad što su potvrdili i na terenu gdje su slavili s 33:25.

Ove reprezentacije sjećamo se sa Svjetskog prvenstva u Egiptu gdje je zbog velikog broja pozitivnih slučajeva na koronavirus isključena s natjecanja nakon prvog kola.

Ovdje je Zelenortska Republika odigrala odličnu utakmicu na startu i tako stigla do svoje prve, povijesne pobjede na svjetskim prvenstvima.

U uvjerljivoj pobjedi Zelenortsku Republiku predvodili su Edmilson Goncalves s 13 obrana te Gualther Furtado sa šest golova.

Kod Urugvaja po pet golova postigli su Federico Rubbo Rodriguez i Cristhian Rostagno Rios.

Skupina A, prvo kolo:
Čile - Iran 24:25

Skupina C, prvo kolo:
Zelenortska Republika - Urugvaj 33:25

FOTO: EPA/Lukasz Gagulski

SP 2023., skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Čile24:25Iran
Španjolska30:25Crna Gora
1Španjolska 399:73+266
2Crna Gora 394:9404
3Iran 378:93-152
4Čile 383:94-110

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!