Rukomet

Liječnik norveške reprezentacije protiv IHF-ove odluke: 'Igrače ne treba testirati'

Mihaela Bradovski • petak, 13.01.2023.
Liječnik norveške reprezentacije protiv IHF-ove odluke: 'Igrače ne treba testirati'
Foto: EPA

Mnogi su se pobunili oko odluke IHF-a o mjerama za zaštitu igrača od širenja koronavirusa, a među potpisnicima pisma kojim se traži ublažavanje mjera je i Norveška...

Igrači će na Svjetskom prvenstvu u rukometu biti testirani na koronavirus prije početka Prvenstva, prije početka druge runde i prije četvrtfinala. Prvotna odluka govorila je o pet dana karantene pa nakon toga čekanje na negativan test da bi se moglo ponovno nastupiti, ali to je ublaženo. Potreban je negativan test.

"Mi se moramo pobrinuti da bolesne igrače izoliramo od ostatka momčadi i spriječimo širenje infekcije. Bolesni igrači ne bi se trebali natjecati", poručio je liječnik norveške reprezentacije Thomas Thorgalsen.

Thorgalsen se zalaže za to da liječnički timovi unutar reprezentacija vode brigu o svim mogućim zdravstvenim problemima jednako, uključujući i koronavirus.

"Ne slažem se da igrače treba testirati na koronavirus kako je rečeno. Igračima sam rekao da ne trebaju razmišljati o koronavirusu", poručio je.

Inače, norveški liječnik zajedno s kolegama iz Njemačke, Francuske, Danske, Švedske i Islanda uputio je pismo IHF-u prosvjedujući zbog "koronamjera".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!