Košarka

Cibona protiv SC Derbyja traži iskupljenje za poraz od Cedevite Junior

Sportnet, Branimir Korać • petak, 13.01.2023.
Cibona protiv SC Derbyja traži iskupljenje za poraz od Cedevite Junior

Sesarovi učenici u subotu imaju ispit protiv Studenata. U sklopu 15. kola AdmiralBet ABA lige, na domaćem će parketu Draženovog doma ugostiti KK Studentski centar Derby. Utakmica je na rasporedu u večernjem terminu s početkom u 21 sat.

Za vikend nas očekuje zanimljiv ogled ravnopravnih sastava. Dok je Cibona osmoplasirana na ligaškoj ljestvici, njihov sljedeći protivnik drži sedmo mjesto s jednakim bodovnim učinkom. Šest pobjeda i osam poraza, ali Studenti su u prednosti jer su bili uspješniji u prvom međusobnom ogledu ove sezone. Podsjetimo, još u listopadu crnogorska je momčad na domaćem terenu slavila s 97:84.

Sada se sezona već zahuktala, a obje ekipe priželjkuju dva boda kako bi nešto lakše disale u ovom natjecanju. Vukovi traže povratak na pobjednički kolosijek kojeg su prekinuli porazom od Partizana prošli vikend, a gosti stižu ohrabreni nakon slavlja nad Zadrom i Igokeom. Svemu u svemu, u subotu će oba sastava imati što za reći, a toga je svjestan i Cibonin trener Josip Sesar:

"Očekuje nas momčad koja je dobar spoj stranaca, iskusnih, pa i mladih igrača poput naših Ivišića koji sada dobivaju veću minutažu. Imaju dva izrazito dobra šutera, Jacksona i Mageeja, koje moramo limitirati i smanjiti im postotak uspješnosti šuta. Sigurno je ovo utakmica u kojoj imamo što tražiti. Bez obzira na poraz od Cedevite Junior, mislim da ekipa dobro djeluje u pojedinim trenucima. Odlično smo trenirali, a sada to moramo pretočiti u igru na terenu. Nadam se pozitivnom rezultatu."

Strateg Zagrepčana za ovaj zadatak može računati na sve igrače. Zdravi, oporavljeni i motivirani Cibosi očekuju svoj drugi dvoboj ovog tjedna, a kapetan Krešimir Radovčić poziva navijače na tribine:

"Studenti su zaredali dvije pobjede i uhvatili dobar ritam, a mi smo s druge strane zaredali dva poraza. No, nemamo puno vremena za plakanje, moramo se okrenuti novim utakmicama. Stiže nam dobro posložena momčad koja ima dosta mladih i potentnih igrača. Igraju brzo i energično te drže presing preko cijelog terena. Mi ćemo morati biti dosta pametniji i organiziraniji nego u posljednja dva susreta, a puno će toga ovisiti o tome tko će energičnije ući u dvoboj. Htio bih pozvati ljude da dođu u što većem broju i podrže nas jer nam doista znači svaki navijač."

Ulaznice možete kupiti putem sustava Ulaznice.hr ili na blagajnama Košarkaškog centra Dražen Petrović koje se otvaraju dva sata prije početka ogleda.

FOTO: Cibona/Marin Sušić

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!