Nogomet

Nikoličius: 'Mi sigurno nećemo šutjeti, ako bude bilo potrebno da nas se čuje'

Petar Jenjić • petak, 13.01.2023.
Nikoličius: 'Mi sigurno nećemo šutjeti, ako bude bilo potrebno da nas se čuje'
Foto: Mario Strmotić/HINA

U razgovoru s medijima sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius govorio je o prijelaznom roku, seminaru sudaca u Medulinu i statusima igrača...

Sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius u razgovoru s medijima osvrnuo se na aktualnu situaciju oko prijelaznog roka.

"Stalno radimo na pojačanjima, to je jedan od procesa koji nikada ne staje. Neke igrače pratim od prvog dana dolaska u Hajduk, a sada je i novi trener tu. Trebamo vidjeti kakve su njegove želje i kakav sustav želi igrati. Tome se treba prilagoditi, vidjeti koje je najbolje rješenje. Zimski rok je specifičan, nema puno slobodnih igrača. Većina ima odštetu i treba dobro pregovarati s klubovima kako bi možda pustili igrača za postotak od prodaje."

U Hrvatskoj prijelazni rok počinje nešto kasnije, ali isto tako kasnije i završava, 15. veljače.

"U velikim zemljama prijelazni rok završava krajem siječnja. Imamo dva tjedna u kojima možemo reagirati i dovesti neke igrače, želimo ih dovesti čim prije. S trenerom pričamo svaki dan, od jutra do večeri, o pojačanjima. Za optimalan sustav nedostaju nam neke pozicije i moramo tome pristupiti jako oprezno. Nemamo puno prostora za pogrešku. Igrač koji dođe mora se dobro uklopiti u kolektiv i imati karakteristike koje su bitne za ovaj Hajduk: mentalitet, karakter i brzinu. Nije lako to realizirati s ovom situacijom, no uspjet ćemo u tome."

Koliko bi igrača trebalo doći u Hajduk, nije jasno rečeno.

"Vidjet ćemo, jedan, dva, tri ili četiri. Imamo plan kako bi momčad trebala izgledati na ljeto. Želimo Hajduk u europskim utakmicama i već je sada bitno dovesti igrače kako bi bili spremni za Europu na ljeto. Cilj je igrati grupe europskog natjecanja i imamo osam mjeseci za pripremu kako to izboriti. To je jako bitan faktor. Oni igrači koji dođu na ljeto, su jedna, dvije ili tri pozicije i ne treba ih biti previše. Imamo jako dobru momčad i puno kvalitete unutra."

O detaljima nije želio. Istaknuo je da se za Atanasova i Eduoka traži rješenje, kao i za Simića i Lovrencsicsa kojima ističe ugovor. S igračima će se sve dogovoriti. Što se tiče juniora, na treneru je procjeniti hoće li netko od njih moći konkurirati.

Na posudbi su Borevković i Awaziem.

"Kad je igrač na posudbi, on se bori za svoj status. Imamo novog trenera, ali onog koji jako dobro poznaje Hajduk. Gledao je utakmice, zna igrače, ali je na treningu drukčije. Imamo pripremne utakmice, a zatim i službene. Osigurali smo se, imamo pravo otkupa za obojicu. Postoji određeni datum, ali to je na kraju sezone."

Nikoličius je bio predstavnik Hajduka na seminaru sudaca u Medulinu.

"Bio sam tamo i očekivao sam od Bruna Marića da mi se ispriča zbog situacije nakon utakmice u Koprivnici s našim ranijim trenerom Mislavom Karoglanom, ali to nije napravio. Rekao je da očekuje od svih aktera u HNL-u da se neće oglašavati idućih mjesec i pol dana. Mi sigurno nećemo šutjeti ako bude bilo potrebno da nas se čuje", dodao je sportski direktor Hajduka.

FOTO: HINA/Mario STRMOTIĆ

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!