Rukomet

Horvat: 'Morat ćemo se sada vaditi i čupati, više nam ne ide ništa na ruku'

Branimir Korać • petak, 13.01.2023.
Horvat: 'Morat ćemo se sada vaditi i čupati, više nam ne ide ništa na ruku'
Foto: EPA

Izbornik Hrvoje Horvat bio je jako zadovoljan radom na pripremama i situacijom uoči Prvenstva, a nakon najvažnije utakmice na natjecanju, bio je potpuno suprotno raspoložen...

Hrvatska je izgledala katastrofalno protiv Egipta i kompromitirala je puno toga. Već u prvoj utakmici praktički se dovela u situaciju da lagano ulazi u bezizlaznu situaciju.

"Obrambeni dio nije od početka štimao, prelako su dolazili do šuta, igrali su u naših devet metara i nismo imali rješenje. Nismo imali dovoljno prekršaja i nije bilo podrške s gola. Kada se ekipa poput Egipta razmaše, teško je nešto izvući", kaže Hrvoje Horvat.

Obrana je bila ključ.

"Kasnili smo, nismo bili gusti, nismo zatvarali te njihove tri pozicije koje smo isticali. Trebali smo ih tjerati na drugu stranu, ali nismo uspjeli. Golman nas je možda mogao spasiti, ali nije išlo. Na kraju Egipat bolji u svim segmentima igre."

Kada ne ide u obrani, onda ne ide niti u napadu.

"Uvuče se u napad nervoza kada nisi dobar u obrani, zato smo promašivali. Sada imamo nekoliko dana za reset i moramo izvući maksimum, teška je situacija, ali nije sve izgubljeno."

Znalo se da će dvoboj s Egiptom biti ključan.

"Jako važna utakmica koja bi olakšala posao, morat ćemo se sada vaditi i čupati, više nam ne ide ništa na ruku, ne samo poraz nego i visoka razlika."

FOTO: EPA/Mikael Fritzon

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!