Košarka

Svi Hrvati poraženi: Bogdanović standardan, Šarić i Zubac skromni

Petar Jenjić • subota, 14.01.2023.
Svi Hrvati poraženi: Bogdanović standardan, Šarić i Zubac skromni
Foto: EPA

Los Angeles Clippersi, Phoenix Sunsi i Detroit Pistonsi noćas u upisali poraze, a kobni su bili Denver Nuggetsi, Minnesota Timberwolvesi i New Orleans Pelicansi...

Četvrti poraz u zadnjih pet utakmica upisali su Detroit Pistonsi koji su na domaćem parketu poraženi od New Orleans Pelicansa sa 116:110. Gosti su sada stigli na omjer 26-17.

Do pobjede ih je predvodio sjajni Jonas Valančiunas koji je susret zaključio s 33 poena i 16 skokova.

Bojan Bogdanović odigrao je gotovo pa standardnu svoju utakmicu uz nešto lošiji postotak vanjskog šuta. Susret je zaključio s 22 poena (9/19 iz igre, 1/7 za tricu, slobodna bacanja 3/5), tri skoka i dvije asistencije za 36 minuta u igri.

Phoenix Sunsi postali su više ili manje konstanta kada su u pitanju izgubljene utakmice, a novi poraz upisali su u gostima kod Minnesota Timberwolvesa. "Vukovi" su slavili sa 121:116 i tako slavili po peti put u zadnjih šest utakmica.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Anthony Edwards s 31 poenom i šest skokova.

Sunse je predvodio Damion Lee s 31 poenom i šest skokova. Dario Šarić dodao je pet koševa (2/4 za dva, slobodna bacanja 1/1), tri skoka i asistenciju za 18 minuta u igri.

Sličan niz nastavljaju i Los Angeles Clippersi koji su sedmi poraz u zadnjih osam utakmica upisali kod kuće, i to protiv najbolje momčadi Zapada. Denver Nuggetsi upisali su pobjedu rezultatom 115:103.

Do pobjede ih je predvodio Jamal Murray s 24 poena i osam skokova, Michael Porter Jr. dodao je 22 koša.

Kawhi Leonard s 24 koša predvodio je Clipperse. Ivica Zubac dodao je šest poena (2/7 za dva, slobodna bacanja 2/2), sedam skokova i jednu asistenciju za 28 minuta u igri.

NBA:
Detroit Pistons - New Orleans Pelicans 110:116
Minnesota Timberwolves - Phoenix Suns 121:116
LA Clippers - Denver Nuggets 103:115

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!