SP 2023., skupina D, 2. kolo, 14.01.2023, 20:30 h
Island
Island 28:30 Mađarska
Mađarska

Islanđani ostali bez energije u završnici i prosuli pobjedu protiv Mađarske

Mihaela Bradovski • subota, 14.01.2023.
Islanđani ostali bez energije u završnici i prosuli pobjedu protiv Mađarske
Foto: EPA

Vrlo zanimljiv dvoboj odigrali su Island i Mađarska. Mađari su stigli do pobjede iako su najvećim dijelom susreta bili u rezultatskom zaostatku...

Odličnu utakmicu odigrali su u skupini D rukometaši Mađarske i Islanda. Današnji dvoboj bio je okršaj dvije selekcije koje su u prvom kolu stigle do slavlja stoga je puni plijen večeras nosio i dodatan značaj. A slavila je na kraju reprezentacija Mađarske, iako je veći dio susreta ganjala zaostatak, dobar dio dvoboja zaostatak od šest zgoditaka.

Izabrani sastav Cheme Rodrigueza taj je koji je pogotkom otvorio susret, a u pozitivi nije bio sve do posljednjih pet minuta dvoboja. Islanđani su u nepune dvije minute poveli s 3:1, igrali su brzo, zabijali lako i do odlaska na odmor nabildali prednost na 17:12.

I veći dio drugog dijela nudio je istu sliku, Island je djelovao spremnije, ozbiljnije i sa svakim napadom psihološki sve jače, no upravo je ekipa Gudmundura Gudmundssona poznata po tome kako često ispusti iz ruke ono što je nemoguće prosuti. I upravo se to dogodilo ove subote.

Nakon 25:19 i perioda stabilnog održavanja vodstva, energija unutar islandskog sastava počinje rapidno padati, Mađarska sa svakim napadom topi razliku i proporcionalno raste da bi u samoj završnici uspjela ekspresno izjednačiti, minimalno povesti i na kraju slaviti s dva razlike za veliko slavlje nakon isteka 60. minute.

Prvo je Rosta s linije sedam metara pogodio za 28:28, na drugoj strani terena Mikler upisuje petu obranu, a brzi kontranapad iskorištava Bodo za prvu mađarsku prednost nakon one spomenute, uvodne. Dvije minute prije kraja isti je igrač postavio konačnih 30:28.

Islandski će stručni stožer u posljednjoj utakmici prvog kruga morati više mijenjati jer danas je u sekundu maksimalnu minutažu upisao Elisson, a daleko od toga nisu bili niti Magnusson (59:10) i Gudjonsson (59:26). 11 je Islanđana večeras istrčalo na parket, od toga dvojica s gotovo zanemarivom minutažom.

U tih 60:00 provedenih u igri Elisson je postigao devet zgoditaka iz 13 pokušaja, Magnusson je poentirao sedam puta dok je Gustavsson na vratima zaustavio devet mađarskih pokušaja.

Na drugoj strani, Mikler je imao skromniji učinak (7), ali njegove su obrane stizale u ključnim trenucima. U mađarskom je dresu najviše zgoditaka postigao Ancsin, njih šest, ali uz pet promašaja. Bodo se u strijelce upisivao tri puta, od čega su posljednja dva donijela ova dva boda.

FOTO: EPA/Tamas Kovacs

SP 2023., skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Portugal32:24Južna Koreja
Island28:30Mađarska
1Island 396:81+154
2Portugal 385:74+114
3Mađarska 385:82+34
4Južna Koreja 376:105-290

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!