Rukomet

Červar: 'Pravo je pitanje zašto smo krenuli s obranom koja Egiptu najviše odgovara'

Mihaela Bradovski • nedjelja, 15.01.2023.
Červar: 'Pravo je pitanje zašto smo krenuli s obranom koja Egiptu najviše odgovara'

Lino Červar nije bio zadovoljan kako je Hrvatska odradila dvoboj protiv Egipta, ali nije bio zadovoljan niti taktčkim dijelom koji je dogovoren...

Lino Červar istaknuo je kako je Hrvatska trebala imati temelj na obrani koja bi stvarala probleme Egipćanima, a umjesto toga igrala je onu koja Egiptu najviše odgovara.

"U Portugalu smo prvaci bili s 3-2-1 obranom, a kasnije smo u Ateni igrali 5-1. Uoči Egipta pripremala se proaktivna 5-1 obrana koja nadzire napadače i smanjuje im mogućnosti za kretnje i šut. I ja sam imao takvu ideju da može Egipćane tako iznenaditi", kaže Lino za Sportske novosti i dodaje:

"Na treninzima sam bio maksimalno pozitivan, poštujem i izbornika i igrače, ali rekao sam im da moraju poraditi na toj obrani. Nekoliko dana su je dobro pripremali, agresivno i duboko i bio sam uvjeren da ćemo s njom krenuti protiv Egipta. No krenulo se s plitkom 6-0 obranom koja Egiptu najviše odgovara i pravo je pitanje zašto smo tako krenuli."

Červar također ističe kako bi bila ogromna šteta da Hrvatska niti druge olimpijske igre zaredom ne bude među sudionicima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!