Rukomet

Danska televizija: Sportradarovo izvješće sumnjiči i hrvatske suce, oni oštro negiraju

Branimir Korać • nedjelja, 15.01.2023.
Danska televizija: Sportradarovo izvješće sumnjiči i hrvatske suce, oni oštro negiraju
Foto: FaH

Analitička tvrtka Sportradar izradila je izvješće još 2018. godine koje pokazuje kako je u razdoblju od srpnja 2016. godine do studenog 2017. 26 rukometnih utakmica sumnjivo da je bilo namještanja rezultata...

Prema izvješću Sportradara do kojeg je došla danska televizija TV2, među onima za koje se sumnja da su sudjelovali u namještanju rezultata su i najbolji hrvatski suci Matija Gubica i Boris Milošević kao i Makedonci Načevski i Nikolov.

Ukupno je osam sudačkih parova u Sportradarovom izvješću, a dva para su trenutno na Svjetskom prvenstvu.

Uglavnom je riječ o susretima koji su završili neriješeno ili su na poluvremenu imali neriješen rezultat dok je tijekom susreta bilo dvojbenih odluka, smatraju eksperti TV2.

Hrvatski par negira bilo kakvu krivicu i povezanost s namještanjem rezultata.

"Bilo je nebrojeno neodlučenih rezultata tijekom naše karijere, zar smo mi suci jedini koji smo na terenu i jedini utječemo na rezultat? Najlakše je sve svaliti na suce, ali nismo mi sami na terenu", negirao je bilo kakvu umiješanost Matija Gubica u izjavi za TV2.

Što se tiče susreta koji su pod sumnjom, riječ je o dijelu utakmica i Lige prvaka koji su se događali u spornom razdoblju, EHF je poručio kako je proslijedio dokumentaciju nadležnima, a IHF se oglasio odgovorom na upit TV2:

"IHF je informiran o cijeloj situaciji i u kontaktu smo s EHF-om. IHF ima puno povjerenje u naše suce i pratimo njihove izvedbe."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!