Ostali sportovi

Mladostašice na teškom uzvratu kod Talijanki u osmini finala CEV kupa

Sportnet, Branimir Korać • ponedjeljak, 16.01.2023.
Mladostašice na teškom uzvratu kod Talijanki u osmini finala CEV kupa
Foto: FaH

U utorak 17. siječnja u Firenzi u 20.00 sati odbojkašice Mladosti igraju uzvratni susret osmine finala Kupa CEV protiv talijanske ekipe Savino Del Bene Scandicci, od koje su prije tjedan dana, u prvom susretu u Domu odbojke, izgubile 0:3 (19, 22, 19).

Talijanke su u međuvremenu odradile i jedno kolo talijanske Serie A, pobijedivši s 3:1 devetoplasiranu Vallefogliu, dok su mladostašice u trenutku dok je još stanka u domaćoj Superligi, u programu imale trening-susret s Karlovcem. Također, tri igračice koje su još u juniorskom statusu proteklog su vikenda sudjelovale na državnom prvenstvu.

Trener Mladosti, Miodrag Miki Stojaković, svjestan je da uzvrat pomalo spada u sferu 'nemogućih misija', jer je razlika u kvaliteti između ova dva odbojkaška kolektiva vrlo očita, ipak ne gubi optimizam pred put. Optimizam koji gradi na iznimno dobroj i hrabroj partiji njegovih igračica u prvom susretu.

"Prvu smo utakmicu odradili čak i bolje od očekivanja, pružili jednu dobru partiju pa na uzvrat odlazimo s mišlju da budemo isti kao i u Zagrebu. Da pokažemo da možemo parirati takvoj ekipi na pravoj razini. Nadam se da ćemo i u Firenzi ostaviti dobar dojam. Nama su takove jake utakmice blagodat za našu mladu ekipu koja se nema tako često prilike susretati s takovom kvalitetom."

Nakon prvog susreta pohvalio vas je talijanski poznati stručnjak na klupi Scandiccija Massimo Barbolini.

"Rekao je da se iznenadio našom igrom, i da smo odigrali puno bolje od onoga što su oni o nama vidjeli do tada i na što su se spremali. Ja bih se složio s njime, i rekao da smo ponovili onako dobru igru kao protiv Calcita u prvom kolu kvalifikacija za Ligu prvakinja. Jedino što smo sada imali puno više neforsiranih pogrešaka, što je na neki način i normalno, jer smo da bi im parirali morali puno više riskirati, a tada i dolazi dio pogrešaka. U svakom slučaju, gode pohvale takovog stručnjaka, da se vidi da i mi ovdje s tako mladom ekipom radimo dobar posao."

Ekipa Mladosti je kompletna?

"Paa, biti će, iako imamo još dosta neoporavljenih igračica jer nas je viroza poharala, a stigle su i neke lakše ozljede, poput Korace kojoj je stradao skočni zglob. Nadam se da ipak nećemo puno morati mijenjati roster."

U međuvremenu između dvije utakmice niste bili kompletni jer su vam neke igračice sudjelovale na državnom juniorskom prvenstvu u Zadru.

"Nažalost, mi smo klub koji igra na više razina, mlada smo ekipa pa su i neke među prvom ekipom još juniorke. Konkretno, tri igračice Papac, Njavro i Burđelez, nisu bile na trenizima, one su nam se priključile tek u ponedjeljak u autobusu za Firenzu."

FOTO: Hina/ Dario GRZELJ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!