Rukomet

Vujović: 'Egipat nije bio nadmoćan niti taktički, niti tehnički, ali je zato puno snažniji'

Branimir Korać • ponedjeljak, 16.01.2023.
Vujović: 'Egipat nije bio nadmoćan niti taktički, niti tehnički, ali je zato puno snažniji'
Foto: FaH

Pobjeda Egipta protiv Hrvatske odjeknula je u rukometnom svijetu, a iznenadila je i Veselina Vujovića koji nije očekivao takvo što...

Hrvatskoj sada slijedi dvoboj protiv Maroka, a Veselin Vujović poznaje Marokance. Sastao se s njima i na pripremama.

"Maroko je tipična afrička reprezentacija, taktički ima dosta rupa i samo treba strpljenja i koncentracije jer igraju dosta duboko. Najiskrenije mislim da nemaju kvalitetu da bi se nadigravali s Hrvatskom. Mislim da tu Hrvatska neće imati nikakvih problema. U obrani su agresivni, imaju dobre vratare, pivote, a nije loš niti srednji Bentaleb. No pitanje je koliko toga mogu izdržati", kaže Vujović za Sportske novosti.

Hrvatska ga je jako neugodno iznenadila na otvaranju SP-a protiv Egipta. Nikako nije očekivao takav poraz.

"Bilo je to malo šokantno i nisam to nikako očekivao. Egipat nije bio nadmoćan niti taktički, niti tehnički, samo fizički i to izrazito i tu je jedini razlog te razlike. Prelagano su Egipćani probijali hrvatsku obranu i to se više nije moglo braniti."

Konačna razlika je također nešto što se nije smjelo dogoditi.

"Definitivno si Hrvatska to ne smije dopustiti. Hrvatska je vrhunska reprezentacija koja je dugo stvarala taj imidž i to se ne smije podcijeniti. Rukomet se promijenio i tu se definitivno neke stvari moraju promijeniti da bi se vratilo na prave staze. Uvjeren sam da Hrvatska ima snage za to."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!