Nogomet

Vraća se SuperSport HNL: Davljenik Gorica i iznenađenje Varaždin odrađuju zaostatak

Mihaela Bradovski • srijeda, 18.01.2023.
Vraća se SuperSport HNL: Davljenik Gorica i iznenađenje Varaždin odrađuju zaostatak
Foto: FaH

Danas je na rasporedu prvi susret SuperSport HNL-a u 2023. godini. U Velikoj Gorici gostuje Varaždin u odgođenom susretu 17. kola...

Nismo jednom svjedočili teškim uvjetima na HNL travnjacima, a danas možemo sa sigurnošću reći kako će Gorica i Varaždin igrati u jako teškim uvjetima koji će možda biti na rubu regularnosti.

Gorica je u teškoj poziciji i trenutno se nalazi na posljednjem mjestu na ljestvici te nema previše izbora. Od prvog susreta u nastavku sezone mora ići po bodove i tražiti pobjedu, posebno u susretima s protivnicima koji joj dolaze u goste.

Tijekom zimske stanke Gorica je promijenila dosta igrača, ali i trenera. Na klupi je sada Željko Sopić koji je stigao kao zamjena za Igora Angelovskog, Makedoncima s kojim je raskinuta suradnja neposredno prije kraja prvog dijela sezone. Sopić neće moći računati na dio igrača koji su stigli kao pojačanja ove zime zbog kasnog službenog otvaranja prijelaznog roka.

Varaždinci su u prvom dijelu sezone bili uz Slaven Belupo najugodnije iznenađenje, odradili su odličan posao i odmaknuli su se od borbe za opstanak u sredinu ljestvice iako su ih mnogi vidjeli pri dnu.

Mario Kovačević nosi velike zasluge za to, odradio je sjajan posao s ovom momčadi i jedan je od glavnih razloga zašto je Varaždin ovako visoko u poretku.

Tijekom zimske stanke Varaždincima je bilo važno održati momčad na okupu i u tome su uspjeli. Oni glavni aduti su i dalje tu i prijetit će Goričanima već danas koliko to bude moguće.

Neće biti jednostavno, teren će sigurno biti jako težak za igru i u takvim uvjetima jako je teško kreirati nešto konkretno.

Što su rekli

Željko Sopić, trener Gorice: "Situacija nije idealna, ali imamo još 20 utakmica. Svi igrači će istrčati maksimalno spremni na teren i dat će sve od sebe za ta tri boda u utakmici protiv Varaždina. U pravila ne ulazim i ona me ne zanimaju. Jedino što može biti problem su vremenske prilike, ali na to ne možemo utjecati."

Mario Kovačević, trener Varaždina: "Odmah na početku jako bitna utakmica. Radili smo šest tjedana i očekujemo dobar ulazak u nastavak. Teško je prognozirati kako će momčad ući u nastavak, ali vjerujem da će rezultat potvrditi naš dobar rad na pripremama. Moramo biti u pravoj formi, odmah idemo u goste Gorici pa nam dolazi Lokomotiva. Puno će ovisiti o vremenu, morat ćemo se prilagoditi. Oni su u takvoj situaciji da moraju u svakoj utakmici na pobjedu, morat ćemo im dobro parirati i pokušati uspostaviti svoju igru. Gorica je dosta toga mijenjala, ali neće moći svi koji su stigli i nastupiti. Tu je i novi trener i nije bilo lako pripremiti se. Očekujem hrabru utakmicu, radim na svojoj ekipi da budemo kompaktni, čvrsti, prilagodimo se protivniku i terenu te tad sigurno možemo doći do pozitivnog rezultata."

Suci, vrijeme, mjesto...

Gradski stadion u Velikoj Gorici, 15:00 sati

Suci: Zdenko Lovrić (Đakovo), Kruno Šarić (Županja), Ivan Janić (Ilok). VAR: Ivan Bebek (Rijeka), AVAR: Marjan Tomas (Vladislavci)

Nedostaju

Gorica: Matavž, Fućak, Petković, Bralić, Ćosić (nemaju pravo nastupa)

Varaždin: Zelenika, Pellumbi (crveni karton), Ba, Vugrinec (ozljede)

Prošli susret

U prošlom susretu u Varaždinu domaćin je u sklopu osmog kola SuperSport HNL-a slavio s 2:1. Dvostruki strijelac bio je Elezi dok je jedini pogodak za Goričane postigao Deni Jurić smanjivši u 61. minuti na 2:1. Od 74. minuti Varaždin je igrao bez isključenog Šege, ali gosti to nisu iskoristili.

Prognoza

Manje od tri gola. Očekuje se jako težak teren na kojem će biti gotovo nemoguće razviti smislenu igru i kombinirati. U takvim uvjetima rijetko pada puno golova.

FOTO: HINA/Marko Jurinec

SuperSport Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:28+5381
2Hajduk 3665:41+2471
3Osijek 3646:41+550
4Rijeka 3644:44049
5Istra 1961 3636:38-246
6Varaždin 3641:51-1046
7Lokomotiva 3645:50-543
8Slaven Belupo 3627:46-1943
9Gorica 3636:50-1432
10Šibenik 3624:56-3227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!