Košarka

Celticsi u produžetku bolji od Warriorsa, Šariću pobjeda protiv Netsa

Branimir Korać • petak, 20.01.2023.
Celticsi u produžetku bolji od Warriorsa, Šariću pobjeda protiv Netsa
Foto: EPA

Noćas su u NBA ligi odigrana četiri dvoboja, a Philadelphia je jedina slavila u gostima. U najzanimljivijem susretu večeri Celticsi su svladali Warriorse...

Boston Celticsi upisali u pobjedu protiv Golden State Warriorsa u vrlo neizvjesnom dvoboju. Celticsi su zaostajali tijekom susreta, a deset sekundi prije kraja tricom Jaylena Browna uspjeli su izboriti produžetak. Tamo je Boston bio bolji, imao je skoro dvoznamenkastu prednost i u konačnici je slavio 121:118.

Predvodili su ga Jayson Tatum s 34 poena, 19 skokova i šest asistencija te Al Horford s 20 poena i deset skokova. Kod Warriorsa Stephen Curry ubacio je 29 poena uz sedam asistencija, po 24 poena dodali su Klay Thompson i Jordan Poole (šest skokova), a Andrew Wiggins 20 poena.

Sixersi su stigli do četvrte pobjede u nizu, ovaj put slavili su sa 105:95 u gostima kod Portlanda. Odradili su odličnu utakmicu u kojoj su već u prvom poluvremenu stigli do visoke prednosti te su u nastavku uspješno sačuvali vodstvo.

Joel Embiid predvodio je Sixerse s 32 poena i devet skokova, a James Harden dodao je 16 poena, deset skokova i 14 asistencija. Kod Portlanda Damian Lillard imao je 25 poena, 11 asistencija i šest skokova, a Jerami Grant 24 poena i pet skokova.

Sunsi su došli do važne pobjede protiv Brooklyn Netsa s kojom su prekinuli negativan niz. Odigrali su jako dobru utakmicu iako je ponovno izostao dvojac Chris Paul - Devin Booker.

Mikal Bridges upisao je 28 poena uz devet skokova, a Deandre Ayton 24 poena uz 14 skokova. Dario Šarić za osam minuta ubacio je sedam poena (1/2 za dva, 1/1 za tri, 2/4 slobodna) uz četiri skoka. Kod Netsa Kyrie Irving ubacio je 30 poena uz po sedam skokova i asistencija, a Nic Claxton 20 poena uz 11 skokova.

Minnesota je slavila sa 128:126 protiv Raptorsa u susretu koji je na kraju odlučio D'Angelo Russell ubačajem za pobjedu Wolvesa.

Russell je upisao 25 poena uz šest asistencija, Anthony Edwards dodao je 23 poena uz sedam asistencija, a Kyle Anderson 20 poena uz deset skokova i šest asistencija. Kod Raptorsa Scottie Barnes ubacio je 29 poena uz osam skokova, a Fred VanVleet 25 poena uz deset asistencija.

NBA:
Boston Celtics - Golden State Warriors 121:118 produžetak
Portland Trail Blazers - Philadelphia 76ers 95:105
Phoenix Suns - Brooklyn Nets 117:112
Minnesota Timberwolves - Toronto Raptors 128:126

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!