Tenis

Sjajan nastup Donne Vekić i prolaz u osminu finala Australian Opena

Branimir Korać • subota, 21.01.2023.
Sjajan nastup Donne Vekić i prolaz u osminu finala Australian Opena
Foto: EPA

Donna Vekić izborila je prolaz u osminu finala Australian Opena. Vekić je u trećem kolu vrlo lako svladala Španjolku Nuriju Parrizas-Diaz...

Donna Vekić igrat će u osmini finala Australian Opena. Vekić je odigrala odličan meč u šesnaestini finala protiv 75. igračice svijeta Nurije Parrizas-Diaz te ju je svladala za svega 65 minuta s dva puta po 6:2.

Donna nije imala nikakvih problema, potpuno je dominirala mečom i od početka je sve išlo u njenu korist.

Španjolka je u cijelom meču dohvatila samo dvije break lopte i obje je iskoristila, u svakom setu po jednu, ali samo da bi smanjila iz dva breaka zaostatka u jedan.

Donna je krenula u meč s uvjerljivih 4:0 izgubivši samo tri poena u prva četiri gema. Parrizas-Diaz je smanjila na 4:2, ali odmah je ponovno izgubila servi i ubrzo i set.

U drugom setu dosta slična situacija. Ponovno je Vekić imala dvostruki break, Parrizas-Diaz smanjila zaostatak na 4:2, a onda opet izgubila dva vezana gema.

Embed from Getty Images

Donna je dominirala u svim segmentima igre i u konačnici zasluženo je prošla dalje te nastavila pobjednički niz u ovoj godini.

U osmini finala igrat će protiv mlade Čehinje Linde Fruhvirtove s kojom se još nije sastajala u službenim mečevima, ali je Donna nedavno na ekshibiciji u Kooyongu bila bolja sa 6:4, 6:3.

Australian Open, šesnaestina finala:
Donna Vekić (Hrvatska) - Nuria Parrizas-Diaz (Španjolska) 6:2, 6:2

FOTO: EPA/JAMES ROSS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!