Nogomet

Uzdrmani Dinamo nastavlja sezonu na Maksimiru protiv fenjeraša Gorice

Mihaela Bradovski • subota, 21.01.2023.
Uzdrmani Dinamo nastavlja sezonu na Maksimiru protiv fenjeraša Gorice
Foto: FaH

Lider na prvenstvenoj ljestvici Dinamo u 18. kolu SuperSport HNL-a ugostit će danas od 17:30 sati na svom travnjaku Goricu...

Dinamo u nastavak sezone ulazi s velikim upitnikom iznad sebe. Nema dvojbe da je zasluženo na vrhu ljestvice, ima najširi i najkvalitetniji kadar, ali sve ono što se događa u i oko kluba, rat u upravljačkim strukturama koji vuče klub kroz mulj, sigurno će ostaviti traga i na igračima.

One koji ratuju u bore se za moć i novac u ovom trenutku izgleda najmanje brine što misle igrači i kako se oni osjećaju, u konačnici, ako i izostane rezultat, neće okrivljavati sebe nego trenera i igrače. A nimalo nije lako u ovim uvjetima igrati kao da se ništa ne događa.

Ovdje će se vidjeti karakter momčadi, momčadi koja je ostala bez jednog od zaštitnih znakova Mislava Oršića koji je prodan u Southampton, ali i bez Brune Petkovića koji je u generalnoj probi za nastavak sezone zaradio ozljedu.

U sve te igrice na vrhu uvučen je i Ante Čačić, ali ovo nije prvi put da Dinamova svlačionica živi s turbulencijama na vrhu, bilo je tu i bježanja u Međugorje, uhićenja trenera, tada je momčad uspjela to potisnuti, a vidjet ćemo hoće li moći i ovu situaciju.

Prvi protivnik u nastavku sezone bit će Gorica koja je na dnu ljestvice i dosta je promijenila izgled u odnosu na prvi dio sezone. Naime na klupi je novi trener Željko Sopić, a stigao je i niz igrača koji bi se trebali pokazati kao pojačanja.

Goričani su već odradili jednu utakmicu i to u srijedu odgođenu utakmicu 17. kola protiv Varaždina. Imali su veliku priliku doći do sva tri boda u tom susretu, ali u 90. minuti Joey Suk nije realizirao kazneni udarac. Za razliku od tog dvoboja, Sopić će moći računati na još petoricu pojačanja na koje nije mogao računati u susretu protiv Varaždina jer nisu mogli već tada biti registrirani.

Što su rekli

Ante Čačić, trener Dinama: "Ova utakmica nam dolazi nakon malo duže stanke iz poznatih razloga. Imali smo veliki broj utakmica pa smo dali igračima malo veći odmor. Radili smo od 14. prosinca i to obilno i intenzivno. Na žalost imali smo koju utakmicu premalo, ova zadnja nam je trebala biti generalka, ali više je bila u vaterpolskim uvjetima. Spremni smo, u dobrom stanju, bez obzira na sve ovo što se događa oko kluba. Siguran sam da ćemo biti s puno energije i htijenja već sutra. Gorica je u novom ruhu, nastupit će i oni koji nisu mogli protiv Varaždina i neće biti lagano. Međutim imamo kvalitete i motiva, ako tako bude, očekujem tri boda. Nema Lauritsena koji ima problema od početka priprema, zatim Boško Šutalo koji još nije u natjecateljskom stanju, Petković je dobio jak udarac i ima kontuziju mišića, srećom ne i rupturu te se očekuje sljedeći tjedan u treningu. Svi ostali su tu uključujući i pet mladih igrača Rukavinu, Brkljaču, Gurlicu koji je jučer potpisao ugovor 3+3, Vrbančića i Lukanića."

Željko Sopić, trener Gorice: "Nema se tu što puno kriti, Dinamo je veliki favorit. Ekipa takve kvalitete ti ostavi mrvice i ako ih uzmeš onda se možeš nečemu nadati, ali ako ne uzmeš na žalost teško je doći do bilo kakvog uspjeha. Dečki koji su istrčali protiv Varaždina su definitivno dali svoj maksimum na ovom raskvašenom terenu. Jedino s čime ne možemo biti zadovoljni je realizacija. Na realizaciji se radi da budeš bolji ili kao Guardiola kupiš nekog od 120 milijuna i to riješiš. Zadovoljni smo kako smo se borili, s kakvim smo gardom izašli protiv Varaždina, ali na kraju nas sreća nije nagradila, no nadamo se da će nam se negdje drugdje vratiti."

Suci, mjesto, vrijeme...

Stadion u Maksimir, 17:30 sati

Suci: Duje Strukan (Split), Alen Jakšić (Solin), Goran Perica (Šibenik). VAR: Ivan Bebek (Rijeka). AVAR: Goran Pataki (Đakovo).

Nedostaju

Dinamo: Petković, Lauritsen (ozlijeđeni), B.Šutalo (oporavljenik), Baturina (odmor)

Gorica: Fruk, Vojtko (kartoni)

Prošli dvoboj

Prošli put Gorica i Dinamo sastali su se u devetom kolu, a Dinamo je u gostima slavio s 1:0 u dosta skromnoj utakmici. Realizirao je jednu od rijetkih prilika kada je u 92. minuti Mislav Oršić zabio za 1:0.

Prognoza

Pobjeda Dinama, ali uz dosta muke. Gorica ima u nogama tu jednu utakmicu, novu energiju s pojačanjima i novim trenerom i protiv Varaždina je izgledala bolje. Dinamo ima svojih problema, ali je i dalje dosta kvalitetniji.

FOTO: HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

SuperSport HNL

1Rijeka 3059:20+3968
2Dinamo 3056:24+3266
3Hajduk 3040:20+2055
4Osijek 3051:39+1245
5Lokomotiva 3041:31+1044
6Gorica 3029:37-835
7Varaždin 3033:41-833
8Slaven Belupo 3036:55-1930
9Istra 1961 3025:49-2428
10Rudeš 3013:67-547

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!