Ostali sportovi

Hrvatski stolnotenisači u jako važnom dvoboju dočekuju u Dubrovniku Austriju

Sportnet, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 23.01.2023.
Hrvatski stolnotenisači u jako važnom dvoboju dočekuju u Dubrovniku Austriju

U srijedu, 25. siječnja, Hrvatska u Dubrovniku igra važnu utakmicu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u stolnom tenisu...

U goste dolazi Austrija, koja kao i naša reprezentacija ima jednu pobjedu iz isto toliko susreta. I mi i oni smo svladali Španjolsku te će se u Gospinom polju (18 sati) tražiti 'viza' za EP, koje se igra ove godine u Malmöu.

"S pobjedom u ovom susretu praktički bi osigurali nastup na Europskom prvenstvu", istaknuo je izbornik Neven Karković te dodao:

"Pobjeda bi nam i olakšala sljedeća dva susreta, svakako bi ih mogli igrati opuštenije."

Hrvatska će u Dubrovniku istrčati u sastavu Andrej Gaćina (26. na svijetu), Tomislav Pucar (45.), Filip Zeljko (87.) i Borna Petek (372.). Nedostaju Frane Kojić (240.) i Ivor Ban (272.) koji su spriječeni klupskim obavezama, ali zato je priliku dobio 17-godišnji Borna Petek. Ovo će mu biti prvi put kako je dio seniorske reprezentacije, svakako lijepo iskustvo za njega.

Austrijanci će vjerojatno biti jači za Daniela Habesohna (62.), koji nije igrao prvi meč sa Španjolcima. Tu je njihov prvi igrač Robert Gardos (44.) te dvojica mlađih, Andreas Levenko (211.) i David Serdaroglu (154.). Inače, Austrijanci su 2015. bili europski prvaci, a iz tih vremena tu su još Gardos i Habesohn. Doduše i Chen Weixing, koji je sada u ulozi izbornika. Riječ je o Kinezu s austrijskom putovnicom, koji je godinama bio jedan od najboljih defenzivnih igrača.

"Austrija ima jaku reprezentaciju, već godinama su u samom vrhu, odmah iza najboljih. Predvode ih iskusni Gardos i Habesohn, pogotovo Gardos igra naročito dobro u posljednje vrijeme. Odokativno meč je 50-50. Nadam se da će naši igrači, zbog zgusnutog rasporeda ligaških natjecanja i turnira, biti zdravi, a na meni je da ih probam osvježiti iako to neće biti lako s obzirom na to kako se stalno nešto igra. No, s druge strane vidim da su oni navikli na to", kaže izbornik.

Dubrovnik i STK Libertas Marinkolor će po prvi put ugostiti našu reprezentaciju, a ono što krasi Gospino polje je da podrška s tribina uvijek bučna.

"Nadam se da ćemo u vrućoj atmosferi naših prijatelja u Dubrovniku imati dodatni vjetar u leđa te kako Austrijancima neće biti lako. Nismo dosad igrali u Dubrovniku, ali ako je suditi po ligaškim susretima tamo je atmosfera uvijek glasna i vruća. To su ljudi koji vole sport i stolni tenis, prava navijačka publika. Bilo bi odlično da na što više mjesta imamo takvu publiku koja cijeni što radimo i koja se s nama bori" zaključio je Karković.

Dvije najbolje reprezentacije iz skupine izborit će Euro, dok će trećeplasirana momčad u dodatne kvalifikacije, koje će se igrati u Osijeku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!