Rukomet

Hrvatska je u sva tri dosadašnja dvoboja svladala Bahrein s dvoznamenkastom razlikom

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 23.01.2023.
Hrvatska je u sva tri dosadašnja dvoboja svladala Bahrein s dvoznamenkastom razlikom
Foto: EPA

Hrvatska rukometna reprezentacija danas igra susret posljednjeg kola glavne runde Svjetskog prvenstva, a protivnik je reprezentacija Bahreina...

Kalkulacije su jasne i dobro poznate. Hrvatski rukometaši trebaju čudesan rasplet da bi izborili nastup u četvrtfinalu.

Prvo i osnovno, Egipat mora pobijediti Dansku, a kada bi se to dogodilo, gledala bi se ukupna gol razlika Hrvatske i Danske, a tu je Hrvatska također u problemu. Danci imaju gol razliku 144:105, a Hrvatska 128:111.

To bi značilo da kada bi Egipat svladao Dansku s golom razlike, Hrvatska bi morala svladati Bahrein s čak 22 gola viška.

Obje opcije su problematične, Danci ne samo da će igrati za prolaz, nego i za prvo mjesto u skupini jer nipošto ne žele ići ovako rano na Švedsku, a drugoplasirani iz naše skupine bit će protivnik u četvrtfinalu Šveđanima. Prvoplasirani će dobiti mali jackpot i igrat će protiv Mađarske.

U sva tri dosadašnja dvoboja protiv Bahreina, Hrvatska je uvjerljivo slavila, ali nikada niti blizu tih već spominjanih 22 razlike. Da stvar bude još teža, Bahrein je na ovom Prvenstvu izgledao sasvim solidno, bolje nego na dosadašnjima.

Prvi međusobni dvoboj Hrvatska i Bahrein imali su u kvalifikacijama za Olimpijske igre 2016. godine. Nakon 30 minuta loše igre i držanja Bahreina u egalu, Hrvatska je ipak u drugom poluvremenu odradila posao, napravila visoku prednost i slavila s 33:22.

Ivan Pešić bio je prvo ime susreta, upisao je 18 obrana i držao Hrvatsku na životu dok je malo toga funkcioniralo u njezinoj igri. Bahrein je imao čak 14 udaraca na gol više, Hrvatska je imala dosta izgubljenih lopti, no bila je preciznija zahvaljujući i skromnom nastupu bahreinskih vratara koji su skupili svega četiri obrane.

Osim Pešića istaknuli su se i Manuel Štrlek s osam golova uz samo jedan promašaj te Ivan Čupić i Domagoj Duvnjak s po pet golova. Kod Bahreina Hasan Alfardan postigao je pet pogodaka.

Drugi dvoboj dogodio se na Svjetskom prvenstvu 2019. godine. U četvrtom kolu Svjetskog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj Lino Červar je dao odmor onima najpotrošenijima, a Hrvatska je pregazila Bahrein s 32:20.

Prvo ime susreta bio je Manuel Štrlek koji je zabio 11 golova i odnio titulu igrača utakmice.

Posljednji dvoboj bio je na prošlom Svjetskom prvenstvu. Hrvatska je drugu fazu natjecanja na Svjetskom prvenstvu otvorila sjajnim nastupom i visokom pobjedom protiv Bahreina 28:18.

Ono što je bilo dobro je svakako igra u fazi obrane, zatim fantastični Zlatko Horvat koji je apsolutno izdominirao susretom, Ivan Martinović koji je nastavio igrati u visokoj formi, ali i Marin Šego koji je ponovno pokazao koliko je nedostajao Hrvatskoj protiv Japana kada je upisan kiks na startu.

Bahrein dosad nije bio problem, ali nije bila niti tolika razlika kakvu Hrvatska sada sanja. Uostalom, teško je danas ikoga s tolikom razlikom svladati.

FOTO: EPA/Johan Nilsson

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!