Zimski sportovi

Matija Legović odličan peti u sprintu na 7.5 kilometara na EYOF-u

Branimir Korać, HINA • utorak, 24.01.2023.
Matija Legović odličan peti u sprintu na 7.5 kilometara na EYOF-u
Foto: EPA

Talentirani 17-godišnji hrvatski biatlonac Matija Legović osvojio je peto mjesto u sprintu (7.5 km) održanom u utorak na zimskom Europskom olimpijskom festivalu mladeži (EYOF) u talijanskom mjestu Forni Avoltri.

Legović je bio odličan u prvoj polovici utrke, s najboljim prolaznim vremenima sve do drugog gađanja, na kojem je u stojećem stavu imao čak tri promašaja te zbog toga morao triput optrčati kazneni krug.

Unatoč tim promašajima, hrvatski reprezentativac je bio odličan u trkačkom dijelu i uspio osvojiti vrlo dobro peto mjesto zaostavši za pobjednikom, Slovencem Pavelom Trojerom (20:38.7 minuta), za 45.1 sekundi. Trojer je imao samo jedan promašaj.

Bez promašaja je bio drugoplasirani Poljak Jakub Potoniec (+21.3 sekundi), a Francuz Judicael Perrillat Bottonet (+33.4) je do brončanog odličja došao s jednim promašajem.

Drugi hrvatski predstavnik, 16-godišnji Filip Crnić, imao je četiri promašaja u stojećem stavu i osvojio je 33. mjesto sa zaostatkom od dvije minute i 48.3 sekundi za pobjednikom.

U natjecanju skijaša trkača slobodnim načinom na 7.5 km Borna Kuprešak je osvojio 61. mjesto među 66 natjecatelja. Za pobjednikom, Talijanom Gabrieleom Matlijem (18:08.5 minuta), Kuprešak je zaostao za četiri minute i 49.4 sekundi.

FOTO: EPA/ANDREA SOLERO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!