Tenis

Tsitsipas još jednom u polufinalu Australian Opena, čeka ga omiljeni protivnik

HINA, Mihaela Bradovski • utorak, 24.01.2023.
Tsitsipas još jednom u polufinalu Australian Opena, čeka ga omiljeni protivnik
Foto: EPA

Četvrti tenisač svijeta, 24-godišnji Grk Stefanos Tsitsipas, treću godinu zaredom probio se do polufinala Australian Opena, pobijedivši u četvrtfinalu 21-godišnjeg Čeha Jirija Lehečku (ATP - 71.) sa 6:3, 7:6(2), 6:4 za dva sata i 17 minuta...

Po jedan oduzeti servis u prvom i trećem setu te pet spašenih "break-lopti" i odlično odigran tie-break drugog seta donijeli su Tsitsipasu šestu pobjedu u isto toliko odigranih četvrtfinalnih mečeva na Grand Slam turnirima.

Za mjesto u svom prvom finalu na Australian Openu, a drugo u karijeri na Grand Slam turnirima, Grk će se boriti protiv 26-godišnjeg Karena Hačanova (ATP - 20.) koji je do polufinala stigao nakon što mu je Amerikanac Sebastian Korda (ATP - 31.) predao meč, pri vodstvu Rusa 7:6 (5), 6:3, 3:0. Korda je tijekom meča osjetio bol u desnom zglobu zapešća, dvaput zatražio liječničku pomoć, ali se u trećem setu odlučio na predaju.

Tsitsipas protiv Hačanova vodi s 5-0 u međusobnim dvobojima, ali ovo će biti njihov prvi obračun na Grand Slam turnirima i u meču na tri osvojena seta.

Osim mjesta u svom drugom Grand Slam finalu, Tsitsipas ima i dodatan motiv, jer bi mu naslov pobjednika Australian Opena donio proboj na čelno mjesto ATP ljestvice. Osim Grka, šansu za ponovni proboj na vrh ATP ljestvice osvajanjem desetog naslova u Melbourneu ima i Srbin Novak Đoković, koji će u srijedu igrati svoj četvrtfinalni meč protiv Rusa Andreja Rubljova.

AUSTRALIAN OPEN, tenisači - četvrtfinale
Karen Hačanov (18) - Sebastian Korda (SAD, 29) 7:6 (5), 6:3, 3:0, predaja Korde
Stefanos Tsitsipas (Grčka, 3) - Jiri Lehečka (Češka) 6:3, 7:6 (2), 6:4

FOTO: EPA/LUKAS COCH

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!