Košarka

Jako dobar nastup Šarića u pobjedi Sunsa, Zubac i Clippersi slavili u gradskom derbiju

Petar Jenjić • srijeda, 25.01.2023.
Jako dobar nastup Šarića u pobjedi Sunsa, Zubac i Clippersi slavili u gradskom derbiju

Svoje nastupe noćas su u NBA ligi imali Dario Šarić i Ivica Zubac, a oba hrvatska košarkaša sa svojim su momčadima stigli do pobjeda...

Phoenix Sunsi polako se vraćaju na pobjedničke staze nakon niza loših rezultata u posljednje vrijeme, a novi dokaz tome je i sinoćnja pobjeda.

Na domaćem parketu igrali su protiv Charlotte Hornetsa te slavili s visokih 128:97, čime su upisali četvrtu uzastopnu pobjedu.

Sunsi su stvorili čak 30 poena prednosti kroz drugu četvrtinu. Iako su se Hornetsi vratili na 58:50 u trećoj dionici, domaćin se nije dao pokolebati. Vratio se na značajniju razliku i priveo meč kraju.

Prvi strijelac Sunsa bio je Cameron Johnson s 24 poena, a odmah nakon njega stigao je Dario Šarić koji je za 24 i pol minute dodao 19 koševa (6/9 iz igre, trica 3/4, slobodna bacanja 4/4), osam skokova i tri asistencije.

Definitivno možemo reći da Šarić igra sve bolje i bolje te vesele njegovi nastupi nakon povratka od dugačke ozljede. Posebno kada uzmemo u obzir da u kadru Sunsa još uvijek nema Devina Bookera i Deandrea Aytona.

Najbolji je kod Hornetsa bio Terry Rozier s 19 poena i pet asistencija.

U gradskom derbiju Los Angeles Clippersi kao gosti su bili bolji od Lakersa, u meču koji je završen rezultatom 133:115. Tako su stigli do treće pobjede u ovoj sezoni protiv gradskog rivala.

Nakon prvog poluvremena već su vodili sa 77:54, prednost koju do kraja susreta nisu ispustili. Lakersi se nijednom nisu uspjeli vratiti na jednoznamenkasti zaostatak.

Paul George s 27 poena i devet skokova predvodio je Clipperse. Ivica Zubac je za 34 i pol minute dodao šest poena (3/4 za dva) i osam skokova.

Lakersima nije pomogao niti LeBron James s 46 poena, osam skokova i sedam dodavanja. Postavio je i osobni rekord po broju trica na jednoj utakmici, zabio ih je devet. Isto tako, sada je zabio 40 ili više koševa svakoj od 30 ekipa u ligi.

NBA:
Phoenix Suns - Charlotte Hornets 128:97
LA Lakers - LA Clippers 115:133

FOTO: fiba.basketball

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!