Tenis

Tommy Paul slavio u američkom dvoboju i izborio polufinale Australian Opena

Petar Jenjić • srijeda, 25.01.2023.
Tommy Paul slavio u američkom dvoboju i izborio polufinale Australian Opena
Foto: EPA

Amerikanac Tommy Paul u četiri je seta bio bolji od sunarodnjaka Bena Sheltona te tako izborio polufinale Australian Opena...

Četvrtfinale Australian Opena donijelo je dvoboj dvojice američkih tenisača koja nikada ranije nisu toliko daleko dogurala na nekom Grand Slamu.

Tommy Paul svladao je sunarodnjaka Bena Sheltona, trenutno 89. igrača svijeta, koji je do početka ove godine ranking stvarao igranjem isključivo američkih turnira.

Paul je nakon tri sata i osam minuta borbe u konačnici stigao do pobjede u četiri seta. Bilo je 7:6, 6:3, 5:7, 6:4, u njihovom prvom međusobnom dvoboju.

U prvom setu nije bilo breakova pa se igrao tie-break. Paul je u tijesnoj 13. igri iskoristio drugu set loptu i slavio s 8:6.

Jedan break bio mu je dovoljan u drugom setu, da bi u trećem poveo s 4:3 i imao servis, međutim, nije uspio privesti meč kraju. Shelton je uzeo sljedeća četiri od ukupno pet gemova.

Odmah na početku četvrtog seta 35. tenisač svijeta oduzeo je protivniku servis i sačuvao stvorenu prednost bez ikakvih poteškoća.

Paul u polufinalu čeka boljeg iz dvoboja Andrej Rubljov - Novak Đoković.

Australian Open, četvrtfinale:
Tommy Paul - Ben Shelton 7:6 (6), 6:3, 5:7, 6:4

FOTO: EPA/LUKAS COCH

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!