Nogomet

Ćorluka: 'Ne bi bilo lagano koga god da smo izvukli, svaki suparnik je jako kvalitetan'

Branimir Korać • srijeda, 25.01.2023.
Ćorluka: 'Ne bi bilo lagano koga god da smo izvukli, svaki suparnik je jako kvalitetan'
Foto: Damir Senčar/HINA

Hrvatska nogometna reprezentacija u polufinalu Lige nacija igrat će protiv Nizozemske. Na ždrijebu u Nyonu prisustvovao je Vedran Ćorluka koji je zadovoljan što će Hrvatska igrati protiv domaćina...

Danas je održan ždrijeb polufinala Lige nacija gdje je Hrvatska saznala protivnika. U ždrijebu su bile četiri najbolje reprezentacije u ovom natjecanju, a Hrvatska će igrati protiv Nizozemske. U drugom polufinalu sastaju se Španjolska i Italija.

Vedran Ćorluka svjestan je kako će Hrvatska imati vrlo težak posao.

"Ne bi bilo lagano koga god da smo izvukli, svaki suparnik je jako kvalitetan i ima veliku nogometnu povijest. Jako mi je drago što smo u ovom društvu, ali to smo zaslužili našim rezultatima. Ždrijeb je dobar, igramo protiv domaćina Nizozemske i to je lijepo. Uvjeren sam da ćemo i mi imati veliku podršku navijača, iz Hrvatske, ali i susjednih zemalja Nizozemske."

"Nizozemci su na Svjetskom prvenstvu u Kataru igrali jako dobar nogomet, ispali su u četvrtfinalu od Argentine lošijim izvođenjem jedanaesteraca, ali do tad su izgledali jako dobro, brzo i atraktivno. Igrali su napadački nogomet i prakticirali sve ono što zahtijeva moderan nogomet i s te strane nam neće biti lagano, ali uvjeren sam da ćemo se za njih jako dobro spremiti", rekao je Ćorluka.

Hrvatska se dosad dva puta sastala s Nizozemskom, 1998. godine slavila je 2:1 u susretu za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, a 2008. godine izgubila je s 3:0 u prijateljskom susretu na Poljudu.

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!