SP 2023., završnica, četvrtfinale, 25.01.2023, 18:00 h
Danska
Danska 40:23 Mađarska
Mađarska

Danci puno prejaki za Mađare, ništa od iznenađenja na otvaranju nokaut faze

Mihaela Bradovski • srijeda, 25.01.2023.
Danci puno prejaki za Mađare, ništa od iznenađenja na otvaranju nokaut faze
Foto: EPA

Danska je vrlo lako došla do polufinala Svjetskog prvenstva, Mađarska nije bila ravnopravan protivnik i reprezentacija s kojom je Hrvatska u skupini remizirala, slavila je s 40:23...

Potpuno drugačiji četvrtfinalni dvoboj od onog između Španjolske i Norveške odigrale su u prvom terminu ove srijede Danska i Mađarska. Rukometaši Mađarske jedino su pravo iznenađenje u ovom društvu osam najboljih svjetskih selekcija, a dvoboj s Dancima u potpunosti je to potvrdio.

Mađarska je ovaj susret izgubila praktički čim je on i započeo. Danci su u susret ušli s ekspresnih 3:0, a iako su izabranici Cheme Rodrigueza nekoliko puta u narednim minutama došli na korak do egala, to je ujedno bilo i najviše što su, rezultatski gledano napravili.

A po pitanju igre, posebno protiv protivnika koji je daleko iznad njihovog ranga, i tako nisu mogli više. U odnosu na Dance, mađarska je vrsta taktički limitirana, bez ikakve mogućnosti odgovora na brzu dansku igru, bez druge opcije koja bi iznenadila protivnika i vratila ih u igru.

Na predah se otišlo pri velikih +9 za Dansku, a idućih pola sata djelovalo je kao da mađarski rukometaši jedva čekaju da susret završi. Završio je u konačnici s 40:23 i danski prolazak dalje bez puno potrošnje energije i živaca.

Devet pogodaka uz jedan promašaj upisao je Mathias Gidsel, dok je Simon Bogetoft Pytlick završio susret s 8/10 učinkom. Na drugoj strani šest su se puta u listu strijelaca upisali Bodo i Lekai.

FOTO: EPA/Tamas Kovacs

SP 2023., završnica

četvrtfinale

Danska40:23Mađarska
Norveška34:35 *Španjolska
Francuska35:28Njemačka
Švedska26:22Egipat

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!