Košarka

Gdje će Bogdanović? Lakersi najkonkretniji, ali vjerojatniji je ostanak u Detroitu

Petar Jenjić • četvrtak, 26.01.2023.
Gdje će Bogdanović? Lakersi najkonkretniji, ali vjerojatniji je ostanak u Detroitu
Foto: EPA

Bojan Bogdanović jako je tražen na NBA tržištu, a prije kraja prijelaznog roka 9. veljače ostaje pitanje hoće li ostati u Detroit Pistonsima ili otići prema novoj destinaciji...

Bojan Bogdanović najbolji je igrač trenutno jedne od najlošijih NBA momčadi, Detroit Pistonsa. Hrvatski košarkaš već se dokazao u jačim ekipama, a s primicanjem prijelaznog roka u NBA ligi, definitivno je zanimljiv mnogim ekipama.

Jedan članak tako mu je posvetio i The Athletic koji ga je proglasio "najvrućom" metom za razmjenu u neku jaču momčad. Bogdanović je trenutno na 21.6 poena u prosjeku uz izvrsnih 57.7 posto šuta.

Prema izvorima bliskim NBA ligi, Pistonsi od zainteresiranih strana traže barem izbor u prvoj rundi drafta kako bi razgovor uopće i počeo.

Tako bi Cleveland Cavaliersi vjerojatno ponudili Carisa LeVerta, igraču ugovor ističe na ljeto. Dallas Mavericksi bi ponudili nekoliko igrača iz drugog plana i Tima Hardawaya, kao i nekoliko izbora druge runde.

Ni Pelicansi nisu raspoloženi za tako nešto, dok se nešto izglednijim čine Los Angeles Lakersi koji su ga već ranije planirali dovesti. Ponudili bi Detroitu izbor prve runde drafta, ali tek za četiri godine, kao i pojedine igrače iz drugog plana.

Kada se sve zbroji i oduzme, Lakersi se čine najkonkretniji, ali isto tako ne bi iznenadilo da Bogdanović na kraju ostane u istoj momčadi, s obzirom na to da ostaje pitanje razmišlja li generalni menadžer Pistonsa Troy Weaver kratkoročno ili dugoročno.

Prijelazni rok u NBA ligi završava 9. veljače.

FOTO: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!