Nogomet

Zekić uoči Varaždina: 'Ta utakmica ima posebnu težinu i motiv za sve'

Petar Jenjić • četvrtak, 26.01.2023.
Zekić uoči Varaždina: 'Ta utakmica ima posebnu težinu i motiv za sve'
Foto: FaH

Trener Slaven Belupa Zoran Zekić najavio je na press konferenciji utakmicu protiv Varaždina, u sklopu 19. kola SuperSport HNL-a...

Pred Slaven Belupom utakmica je protiv Varaždina u gostima. U dvije prethodne utakmice Farmaceuti su upisali dvije pobjede, a susret je najavio trener Zoran Zekić.

"Ta utakmica ima posebnu težinu i jedan poseban motiv za sve. Vjerujem da će biti dosta publike i dobra atmosfera. Nadam se što boljoj našoj igri i što boljem rezultatu. U Puli je igra bila toplo-hladno, fali nam ritma, ali gledajući ostale utakmice, i ostale momčadi su u sličnom izdanju. Formu i ritam hvatat ćemo kroz prvenstvo. Trebamo biti ustrajniji, bolje koncentrirani i malo opasniji prema naprijed. Zašto nismo bili u Puli, tu je nekakav utjecaj kakvu smo strukturu momčadi imali, kako sam je posložio. Nismo imali dosta dubine i sutra ćemo to probati popraviti. Svaka utakmica je priča za sebe i veseli me što je većina utakmica izjednačena, a nadam se da ćemo sutra pokazati malo više karaktera i bolju kvalitetu."

Iz momčadi je otišao mladi vratar Ante Vuković koji je potpisao za Pisu.

"Što se tiče vratara, on je izrazio želju da bi htio napredovati. Otišao je u dobar klub, u Pisu. Možda prerano, ali svatko ima svoju misao i ciljeve. Klub se složio. Sušak je već jako dugo ozlijeđen, nadam se da će za neka dva tjedna i on biti u konkurenciji za nastup."

Varaždinci su odigrali dobru jesen pod vodstvo trenera Marija Kovačevića.

"Više puta sam ga pohvalio, radi odličan posao, iznad svih očekivanja. Bili smo zajedno na akademiji, pošten, marljiv i bori se za prostor u trenerskom svijetu. Želim mu svu sreću, a sutra se nadam da ću ja biti u boljoj formi. Što se tiče Varaždina, nije puno mijenjala, ostali su na onom na čemu su završili. Izbalansirana momčad i dinamična, igraju neopterećen nogomet. I s naše strane očekujem takvu utakmicu."

U Koprivnici su jako puno radili da dođu gdje su sada, a formu će tempirati kroz naredne tjedne.

"Želim svoje igrače uvjeriti, krenuli smo od nule, ispod nule, napravili smo puno dobrih stvari. Moramo se boriti za svaku loptu i pedalj terena, da budemo još opasniji i još više u 16 metara. Ima puno stvari na kojima radimo. Jedna utakmica nije pokazatelj za analize, pripreme su bile specifične, čudne i dosta teške. U kratko vrijeme imamo dosta utakmica i daj Bože da ostanemo što duže u Kupu. Nismo ni tempirali da budemo prva dva, tri kola u top izdanju. To trebamo istrpjeti, ispatiti i pronaći svoj ritam, ali bitno je da nitko ne sumnja u sebe nakon jedne ili dvije utakmice ili jednog ili dva loša poteza."

Iz lige je otišlo nekoliko jakih igrača, ali Zekić tvrdi da uvijek iskoče neki novi, mladi igrači.

"Svake godine ode ih nekoliko, ova je liga i dalje razvojna, to je naša sudbina i većina klubova živi od toga. Doći će novi mladi klinci. Jesmo li slabiji ili ne? Došli su neki mladi dečki koji nikad nisu igrali seniorski nogomet pa se sad polako stvaraju. Za mjesec-dva doći će novi i to je najveća kvaliteta HNL-a. Na ovako malu bazu igrača i uvjete u kojima većina radi, to je zaista fascinantno. Ako probate proći druge lige, ne računajući lige petice, nijedna liga se ne može mjeriti s nama. To nam je najveća snaga i na sljedećem Svjetskom prvenstvu opet će biti pet ili šest igrača iz HNL-a."

Bilo je problema s ozljedama stopera, ali polako se mnogi vraćaju u trenažni proces.

"Soldo je promijenio kopačke i on će biti u pravom izdanju. Nema ni viroze više. Bit će dovoljno. Ako bude nekog poremećaja, naći ćemo nešto u strukturi momčadi. I u svojoj prošlosti sam znao staviti veznog igrača na stopersku poziciju, to je davalo novu kvalitetu. Ne bi smio biti problem. Od tri beka dva su nam bila van stroja. Martinaga je ozlijeđen preko mjesec dana, Talys je imao privatnih problema. Kasnio u jednom dolasku iz Brazila pa je opet imao jednu situaciju i morao se vratiti u Brazil. Polako i on dolazi, nadolazi i Perošević te oni koji su bili pod virozom. Nadam se da će to podići kvantitetu i kvalitetu i da ćemo roster proširiti."

FOTO: HINA/Admir Buljubašić

SuperSport HNL

1Rijeka 3059:20+3968
2Dinamo 3056:24+3266
3Hajduk 3040:20+2055
4Osijek 3051:39+1245
5Lokomotiva 3041:31+1044
6Gorica 3029:37-835
7Varaždin 3033:41-833
8Slaven Belupo 3036:55-1930
9Istra 1961 3025:49-2428
10Rudeš 3013:67-547

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!