Nogomet

Luka Modrić na petom mjestu liste najboljih: 'Godine dođu svima, ali on je besmrtan'

Petar Jenjić • petak, 27.01.2023.
Luka Modrić na petom mjestu liste najboljih: 'Godine dođu svima, ali on je besmrtan'
Foto: FaH

Luka Modrić zauzeo je peto mjesto na ljestvici najboljih 100 nogometaša u prošloj godini, po izboru britanskog The Guardiana...

Nakon što je jučer objavljen popis od 100. do 11. mjesta najboljih nogometaša u 2022. godine, danas je u britanskom The Guardianu izašla i lista najboljih deset.

Kao što smo mogli i pretpostaviti, na toj se listi našao i Luka Modrić koji je zauzeo peto mjesto.

"Svi mi znamo koliko lijepih riječi se napisalo za Luku za sve što je napravio, ne samo za Hrvatsku, nego i za svijet. Godine dođu svima, ali on je besmrtan", riječi su to koje je rekao Andrej Kramarić prije zadnje hrvatske utakmice na Svjetskom prvenstvu, ali srećom ne i posljednje Modrićeve za Hrvatsku. Rijetki bi ga mogli kuditi da je zaključio reprezentativnu karijeru nakon bronce u Kataru i srebra u Rusiji. S 37 godina i 162 nastupa te pet osvojenih Liga prvaka, Modrić ide dalje i to je radost."

Najboljim igračem proglašen je Lionel Messi, a ispred Modrića još su: Kylian Mbappe, Karim Benzema i Erling Haaland. Listu deset najboljih zaključuju redom: Kevin De Bruyne, Robert Lewandowski, Vinicius Junior, Thibaut Courtois i Mohamed Salah.

TOP 10:
1. Lionel Messi
2. Kylian Mbappe
3. Karim Benzema
4. Erling Haaland
5. Luka Modrić
6. Kevin De Bruyne
7. Robert Lewandowski
8. Vinicius Junior
9. Thibaut Courtois
10. Mohamed Salah

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!