Zimski sportovi

Lucija Smetiško osvojila šesto mjesto na Svjetskom prvenstvu u veleslalomu

Sportnet • petak, 27.01.2023.
Lucija Smetiško osvojila šesto mjesto na Svjetskom prvenstvu u veleslalomu

Hrvatska paraskijašica Lucija Smetiško osvojila je šesto mjesto u veleslalomu stojećih na Svjetskom prvenstvu u paraskijanju u španjolskom Espotu...

U španjolskom Espotu, u srcu Pirineja, održava se Svjetsko prvenstvo u para alpskom skijanju na kojem nastupa stotinjak natjecatelja iz 25 zemalja svijeta u sve tri kategorije: slijepi i slabovidni, stojeći i sjedeći.

Za Hrvatsku nastupa Lucija Smetiško u stajaćoj ženskoj konkurenciji. Zbog lošeg vremena i vrlo jakog vjetra pomaknuta su natjecanja brzih disciplina, pa je tako došlo i do promjena Lucijinih nastupa u tehničkim disciplinama.

U svom prvom nastupu u veleslalomu 18-godišnja Zagrepčanka je osvojila šesto mjesto s 22 sekunde zaostatka za pobjednicom Šveđankom Ebbom Aarsjoe. Srebrnu medalju je osvojila Njemica Anna-Maria Rieder (+4.76), dok je treća bila još jedna Njemica Andrea Rothfuss (+6.70).

"Očekivala sam da ću bolje odskijati pa sam malo razočarana. Ne kažem da je bilo loše, obje vožnje su bile tečne i imale dobru brzinu, rezultat je bolji nego na prošlim utrkama, ali na treninzima i zagrijavanju sam imala bolje vožnje pa mi je žao da nisam uspjela tako odvoziti i na utrci", kazala je Smetiško.

"S prvom vožnjom sam donekle zadovoljna i bolje sam je odvozila nego drugu. Druga vožnja je bila postavljena zatvorenije od prve. U njoj sam napravila nešto više grešaka pa je bila sporija, a na strmom dijelu staze nisam imala potpunu kontrolu nad skijama pa se i tu nakupilo zaostatka. Ovo mi je možda i najbolji rezultat u veleslalomu, no imam još puno toga za popraviti", dodala je mlada hrvatska paraskijašica kojoj je ovo tek treće veliko natjecanje u karijeri.

U siječnju prošle godine na svom premijernom Svjetskom prvenstvu u norveškom Lillehammeru je bila deseta u veleslalomu, dok je u ožujku na Paraolimpijskim igrama u Pekingu bila deveta u istoj disciplini. U Espotu će još nastupiti i u slalomu.

"Iza Lucije su dvije dobre vožnje, bolja prva i nešto slabija druga vožnja. Na kraju je šesto mjesto dobar rezultat. Sada nam slijedi dan odmora, pa treninzi i slalom", kazao je glavni trener i izbornik Luka Dobrinić, a s njima je u Španjolskoj i skijaški i kondicijski trener Dario Maravić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!