Nogomet

Erceg: 'Hajduk ima pritisak i kad igra prijateljske utakmice, kamoli prvenstvene'

Sportnet, Petar Jenjić • petak, 27.01.2023.
Erceg: 'Hajduk ima pritisak i kad igra prijateljske utakmice, kamoli prvenstvene'
Foto: FaH

Susret protiv Hajduka u nedjelju najavili su trener Istre 1961 Gonzalo Garcia i igrač Ante Erceg. Očekuju dobru utakmicu i vjeruju da im je dobar putokaz prošla utakmica na Poljudu...

Istra 1961 ugostit će u nedjelju Hajduk. Trener Gonzalo Garcia kazao je u najavi susreta da će se držati svoje igre preko koje će tražiti pobjedu.

"U nedjelju nas očekuje jedna lijepa utakmica s izazovnim protivnikom. Oni dolaze ovdje po pobjedu, no i mi želimo isto, stoga znam da nas čeka zahtjevan susret. Hajduk dolazi s novim trenerom te smo primijetili da on želi vidjeti igru s više agresivnosti i oštrine na terenu. To je promjena i za njih i za nas, s obzirom na to da su promijenili ove sezone već nekoliko trenera. Mi ne želimo ići s kalkulacijama na utakmicu, već idemo pogurati svoju igru i držati se nje."

Do sada su ove sezone odigrali dvije utakmice u kojima je Hajduk slavio u Puli, a Istra uzela bod na Poljudu.

"U prvom kolu nažalost još nismo bili kompletni stoga smo izgubili. U drugom susretu polusezone s Hajdukom smo bili pred ciljem s tri boda, ali u zadnjem trenutku smo ih izgubili. Često nam se dosuđuju penali protiv njih, stoga moramo i na to paziti. Marko Livaja je odličan igrač, uz ostale poput Krovinovića i Kalika. Ne smijemo mu dati prostora da se probije ili ga ostaviti nečuvanog. Nećemo mijenjati svoju igru, nego ju pokušati nametnuti. S naše strane su svi spremni za susret, jedino nedostaje Rovis radi operacije, a Matheus i Mounsef će biti na raspolaganju. Veselimo se susretu", dodao je Garcia.

Susret je najavio i nekadašnji igrač Hajduka Ante Erceg koji, kao i ostatak momčadi, željno iščekuje utakmicu pred punim stadionom.

"Hajduk je jedna jako dobra i agresivna momčad. Vidjeli smo da imaju dosta centaršuteva i puno igrača u završnici. Znamo da nas čeka jedna teška utakmica. Hajduk je favorit, no mi ćemo dati sve od sebe i ostaviti srce na terenu, oduprijeti se njihovom pritisku te pokušati sve da dođemo do povoljnog rezultata. Ekipa željno iščekuje utakmicu pred punim stadionom, atmosfera među nama je super i to nam je još jedan motiv više."

Znaju da se mogu nositi s Hajdukom, a to su pokazali na Poljudu.

"Prošli susret s Hajdukom pokazali smo da se možemo nositi s njima, pogotovo na Poljudu jer smo gotovo pobijedili. Očekujem puno prekida, centaršuteva i slično. Moramo se oduprijeti tome kao što smo vježbali cijeli ovaj tjedan. Mislim da vidim našu šansu i prednost u tome što smo opušteniji i bez pritiska, dok Hajduk ima veći pritisak i euforiju od svojih navijača, a njima je tako čak i kada igraju prijateljske utakmice, kamoli prvenstvene. Svaku utakmicu pokušavamo postići pogodak i želimo igrati što više napadački. Kao grupa smo zajedno i iako malo zabijamo, malo i primamo golova. Sve će ići prema naprijed i doći na svoje kroz ostatak sezone", dodao je Erceg.

Utakmica 19. kola SuperSport HNL-a igra se u nedjelju od 17:10 sati.

NK Istra 1961

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

SuperSport HNL

1Rijeka 3059:20+3968
2Dinamo 3056:24+3266
3Hajduk 3040:20+2055
4Osijek 3051:39+1245
5Lokomotiva 3041:31+1044
6Gorica 3029:37-835
7Varaždin 3033:41-833
8Slaven Belupo 3036:55-1930
9Istra 1961 3025:49-2428
10Rudeš 3013:67-547

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!