SP 2023., završnica, polufinale, 27.01.2023, 18:00 h
Španjolska
Španjolska 23:26 Danska
Danska

Branitelj naslova izborio finale, Danska zasluženo svladala Španjolsku

Branimir Korać • petak, 27.01.2023.
Branitelj naslova izborio finale, Danska zasluženo svladala Španjolsku
Foto: EPA

U prvom polufinalu Svjetskog rukometnog prvenstva sastali su se Danska i Španjolska, a Danci su odnijeli pobjedu 26:23...

Branitelji naslova svjetskih prvaka iz Egipta od prije dvije godine, Danci, kao i tada u polufinalu su bili bolji od Španjolske. Zaslužena pobjeda Danaca koji su bili u vodstvu praktički cijelim tijekom susreta, Španjolci su pokušavali vratiti se iz minusa, ali nisu uspjeli.

Još jednom se pokazalo da moraš imati odličnog vratara ako misliš napraviti nešto veliko, a sve četiri reprezentacije u polufinalu imaju vratare kojima nikakav problem nije došli do 15 i više obrana.

I u ovom polufinalu Niklas Landin i Gonzalo Perez de Vargas bili su odlični, a na kraju je upravo Landin i obranio sedmerac u zadnjoj minuti koji je mogao Španjolsku dovesti na gol zaostatka i pružiti joj nadu.

U prvih desetak minuta igralo se ravnopravno i bez odvajanja, ali gol Serdija za 4:4 na kraju je bilo i posljednje poravnanje na susretu.

Danska nakon toga radi seriju 3:0 uz dva gola Simona Pytlicka, ubrzo je došla i do plus četiri te imala kontrolu nad susretom.

Uspjeli su Španjolci pet minuta prije odlaska na odmor smanjiti na 11:10, ali slijedi serija 4:0 Danske za visokih 15:10 na poluvremenu.

U nastavku susreta Danska je u prvih deset minuta održavala tu razliku, a onda slijedi dobro razdoblje Španjolaca koji ostavljaju Dansku devet minuta bez pogotka i serijom 4:0 ponovno dolaze na minus jedan.

Međutim nisu se tu dugo zadržali, vrlo brzo Danci su povezali četiri pogotka i riješili pitanje pobjednika.

Landin je susret završio s 15 obrana, šest golova postigao je Pytlick, a pet Magnus Saugstrup Jensen. Kod Španjolske Perez de Vargas upisao je 14 obrana, a Alex Dujšebaev postigao je pet golova.

U finalu će Danci igrati protiv europskog prvaka Švedske ili olimpijskog pobjednika Francuske.

FOTO: EPA/Adam Warzawa

SP 2023., završnica

polufinale

Španjolska23:26Danska
Francuska31:26Švedska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!