Rukomet

Novi visok poraz Mađara: Njemačka i Norveška u borbi za peto mjesto

Mihaela Bradovski • petak, 27.01.2023.
Novi visok poraz Mađara: Njemačka i Norveška u borbi za peto mjesto
Foto: EPA

Osim polufinalnih dvoboja, na Svjetskom prvenstvu u rukometu danas su na rasporedu i susreti u poretku od petog do osmog mjesta...

Njemačka i Norveška igrat će za peto mjesto na Svjetskom prvenstvu rukometaša. Njemačka je bila bolja od Egipta nakon produžetka dok je Norveška uvjerljivo slavila protiv Mađarske.

Njemačka je svladala Egipat s 35:34 nakon produžetaka. U 43. minuti vodila je 28:21, ali do kraja regularnog dijela postigla je samo dva gola i Egipćani su se vratili. Odluka je pala u dodatnih deset minuta gdje je Njemačka ipak bila bolja.

Egipćani su imali zadnji napad u regularnom dijelu, ali u zadnjoj sekundi Ali Mohamed pogodio je vratnicu.

Andreas Wolff skupio je 20 obrana, Juri Knorr postigao je sedam golova, po šest su dodali Johannes Golla i Julian Koster dok je pet zabio Kai Hafner.

Kod Egipta po sedam golova postigli su Yehia Elderaa i Ali Mohamed dok je pet dodao Omar Elwakil.

Norvežani su imali lagan posao protiv Mađara koji su i u četvrtfinalu visoko poraženi od Danske, a sada su izgubili 33:25 od Norvežana.

Susret je prelomljen u drugom poluvremenu kada su Mađari smanjili na 19:18, a onda Norvežani podigli igru i odvojili se.

Sedam golova kod Norveške postigao je Sander Sagosen, a kod Mađara šest je zabio Mate Lekai dok je pet dodao Richard Bodo.

Svjetsko prvenstvo, od petog do osmog mjesta:
Njemačka - Egipat 35:34 produžeci
Norveška - Mađarska 33:25

FOTO: EPA/Tamas Kovacs

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!