Tenis

Preokret Sabalenke za titulu na Australian Openu

Petar Jenjić • subota, 28.01.2023.
Preokret Sabalenke za titulu na Australian Openu
Foto: EPA

Arina Sabalenka osvojila je svoj prvi Grand Slam u pojedinačnoj konkurenciji. U finalu Australian Opena slavila je u tri seta protiv Jelene Ribakine...

Do svog trećeg Grand Slama karijere, a prvog u pojedinačnoj konkurenciji, stigla je Arina Sabalenka iz Bjelorusije, koja je u finalu Australian Opena bila bolja od Jelene Ribakine.

U konačnici je slavila preokretom sa 4:6, 6:3, 6:4 nakon dva sata i 29. Bio je to minute igre. Bio je to njihov peti međusobni dvoboj i četvrta pobjeda Sabalenke.

Kada se sve zbroji i oduzme, bjeloruska tenisačica pokazala je najviše na turniru, a sve do finala nije izgubila nijedan set.

U prvom setu prva je do breaka stigla Ribakina koja je povels s 3:1 i 4:2, ali je Sabalenka uspjela poravnati rezultat. Ipak, kazahstanska tenisačica napravila je novi break i uzela set. Bio je to ujedno i prvi set koji je izgubila na cijelom turniru.

Jedan break vidjeli smo u drugom setu. Sabalenka je iskoristila jednu od sedam prilika, a spasila tri na svom servisu te poravnala rezultatsko stanje.

Isto se dogodilo i u dramatičnom trećem setu kada je Sabalenka oduzetim servisom povela s 4:3. Ribakina je spasila tri meč lopte, ali četvrtu nije uspjela.

Australian Open, finale:
Arina Sabalenka - Jelena Ribakina 4:6, 6:3, 6:4

FOTO: EPA/Matt Turner

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!