Zimski sportovi

Hrvatske skijašice sjajne nakon prve slalomske vožnje, obje u prvih pet!

Mihaela Bradovski • nedjelja, 29.01.2023.
Hrvatske skijašice sjajne nakon prve slalomske vožnje, obje u prvih pet!
Foto: EPA

Zrinka Ljutić i Leona Popović odlično su odradile prvu slalomsku vožnju u Špindleruvom Mlynu. Ljutić je treća, a Popović peta dok je nedodirljiva ponovno Mikaela Shiffrin...

Sjajne vijesti dolaze iz Češke gdje su Zrinka Ljutić i Leona Popović na izvrstan način odradile prvu slalomsku vožnju. Ono što posebno raduje u cijeloj priči je činjenica da su i jedna i druga mogle do još boljeg rezultata i da imaju još prostora u svojoj vožnji.

Ljutić je u sredini staze imala jednu pogrešku koja ju je malo usporila i definitivno joj uzela brzine, ali je uspjela stabilizirati vožnju do cilja i ušla je u ciljnu ravninu kao treća s 85 stotinki zaostatka za nedodirljivom Mikaelom Shiffrin.

Popović je pak vozila sjajno, ali nekoliko metara prije ulaska u cilj izgubila je ravnotežu i pala te uklizala u ciljnu ravninu pri čemu je izgubila dosta na vremenu. Svejedno je upisala vrlo dobro vrijeme i peta je sa sekundom i 23 stotinke zaostatka.

Shiffrin je potvrdila briljantnu formu i odradila je još jednu utrku poslije koje će je biti jako teško skinuti s vrha. Samo neka velika pogreška u drugoj vožnji može Mikaeli Shiffrin odnijeti pobjedu u češkom skijalištu.

Iza Shiffrin na drugom mjestu je Lena Dürr, a između hrvatskih skijašica gurala se Šveđanka Anna Swenn Larsson koja već kasni više od sekunde.

Druga vožnja na rasporedu je od 12:15 sati.

Slalom, prva vožnja, Špindleruv Mlyn:
1. Mikaela Shiffrin (SAD) 44.66
2. Lena Dürr (Njemačka) +0.67
3. Zrinka Ljutić (Hrvatska) +0.85
4. Anna Swenn Larsson (Švedska) +1.03
5. Leona Popović (Hrvatska) +1.23
6. Petra Vlhova (Slovačka) +1.54
7. Ana Bucik (Slovenija) +1.68
8. Paula Moltzan (SAD) +1.69
9. Laurence St-Germain (Kanada) +1.75
10. Michelle Gisin (Švicarska) +1.89
...

FOTO: EPA/ANDREA SOLERO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!