Nogomet

Spektakl u Puli za kraj kola: Hajduk na Drosini traži pobjedu protiv neugodnog domaćina

Mihaela Bradovski • nedjelja, 29.01.2023.
Spektakl u Puli za kraj kola: Hajduk na Drosini traži pobjedu protiv neugodnog domaćina
Foto: FaH

Istra 1961 i Hajduk zaključit će 19. kolo SuperSport HNL-a susretom u koji i jedni i drugi ulaze računajući na bodove. Hajduk je favorit, osjećat će se kao kod kuće, tribine će biti krcate, ali Istra ove sezone igra jako dobar nogomet...

U Dalmaciji vlada euforija, a kada je tako, Hajduk je onda posebno opasan. Na gostovanju u Puli osjećat će se praktički kao kod kuće, imat će ogromnu podršku s tribina, Hajdukovi navijači ekspresno su razgrabili ulaznice i nadat će se novim bodovima.

Kako je Hajduk iza Dinama na ljestvici, pozorno prati i što rade Modri pa nakon što je Dinamo slavio u subotu protiv Lokomotive, svjestan je da mora u ovom susretu do pobjede kako ne bi dopustio dodatno odvajanje Modrih.

Istra je pak za razliku od prošlih sezona odmaknula od borbe za opstanak i nalazi se u sredini poretka gdje i želi ostati. Gonzalo Garcia dobro je posložio ovu momčad, ima vrlo kvalitetnog vratara, Ante Erceg igra jako dobro od dolaska u Istru i općenito momčad izgleda vrlo solidno.

Hajduk je u prvom dijelu sezone slavio u Puli s 2:0, bio je to dvoboj u kojem ni jedni ni drugi nisu bili zadovoljni sudačkim odlukama. Drugi dvoboj u Splitu umalo je završio pobjedom Istre, ali Hajduk se spasio.

U nastavak sezone Istra je ušla domaćim remijem protiv Slaven Belupa, bila je bolji protivnik, ali nije uspjela doći do pobjede. Hajduk je pak jedina momčad koja je u prošlom kolu stigla do pobjede, ali i to je bio hod po trnju. Na Poljudu je gostovao Šibenik koji je svladan uz puno muke preokretom 2:1 kasnim golom Marka Livaje.

Što su rekli

Gonzalo Garcia, trener Istre 1961: "Očekuje nas lijepa utakmica s izazovnim protivnikom. Oni dolaze ovdje po pobjedu, no i mi želimo isto, stoga znam da nas čeka zahtjevan susret. Hajduk dolazi s novim trenerom te smo primijetili da on želi vidjeti Hajduk s više agresivnosti i oštrine na terenu. Mi ne želimo kalkulirati, već idemo pogurati svoju igru i držati se nje. U prvom kolu nažalost još nismo bili kompletni stoga nam je igra ipak bila slabija, u drugom susretu polusezone s Hajdukom smo bili pred ciljem s tri boda, no u zadnjem trenutku primili smo gol i ostali na remiju. Često nam se dosuđuju penali protiv njih, stoga moramo i na to pripaziti. Marko Livaja je odličan igrač, uz ostale poput Krovinovića i Kalika, te njima ne smijemo dati prostora da se probiju ili ostanu nepokriveni. Nećemo mijenjati svoju igru, nego ju pokušati nametnuti. S naše strane su svi spremni za susret, jedino nedostaje Rovis radi operacije, a Matheus i Bakrar će biti na raspolaganju. Veselimo se susretu."

Ivan Leko, trener Hajduka: "Kadar će nam biti dosta sličan onom protiv Šibeniku, nema Awaziema, ali vraća se Sahiti. Istra je vrlo dobra, ima jednu od najboljih obrana lige i u zadnjih pet utakmica četiri puta nije primila gol. Zaslužuje i više bodova nego što ih ima. Sviđa mi se kako igraju, vrlo su disciplinirani i morat ćemo biti na visokoj razini ako želimo pobjedu. Probat ćemo biti bolji nego protiv Šibenika, a kada si bolji, rastu ti i šanse za pobjedu."

Mjesto, vrijeme, suci

Aldo Drosina, 17:10 sati

Suci: Igor Pajač (Sveti Ivan Zelina), Ivan Mihalj (Velika Gorica), Ivan Starčević (Bjelovar). VAR: Dario Bel (Osijek), AVAR: Bojan Zobenica (Velika Gorica)

Nedostaju

Istra 1961: Boultam, Rovis (ozljede), Blagojević, Kopljar, Knežević (oporavljenici)

Hajduk: Awaziem (kartoni), L.Kalinić, Elez, Ćubelić (ozljede)

Prošli dvoboj

Prava drama odvijala se u prošlom susretu ovih protivnika na Poljudu. Hajduk je poveo golom Marka Livaje, ali Istra je napravila preokret preko Ercega i Boultama. Ipak, Livaja u 89. minuti ponovno zabija i spašava Hajduk od poraza.

Prognoza

Pobjeda Hajduka. Istra je dobra i neugodna, ali hajduk ima Livaju. Livaja je u susretima protiv Istre uredno raspoložen, zabija, a Hajduk je pod vodstvom Ivana Leke još agresivniji i neugodniji nego ranije.

FOTO: HINA/Ivana Ivanović

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!