Tenis

Matija Pecotić u dva seta do drugog kola kvalifikacija

Petar Jenjić • nedjelja, 29.01.2023.
Matija Pecotić u dva seta do drugog kola kvalifikacija

Matija Pecotić igrat će u drugom kolu kvalifikacija za Challenger u Clevelandu. U prvom meču bio je bolji od Britanca Jamesa Hoppera...

Hrvatski tenisač Matija Pecotić uspješno je započeo kvalifikacije za Challenger koji se ovog tjedna igra u SAD-u, preciznije u Clevelandu.

Pecotić je za protivnika u prvom kolu imao Britanca Jamesa Hoppera koji je na turnir stigao s pozivnicom organizatora. U konačnici je slavio u dva seta.

Hrvatski tenisač tako je upisao prvi nastup i prvu pobjedu u 2023. godini, a u prvom međusobnom dvoboju slavio je sa 7:6, 6:2 nakon sat i 39 minuta igre.

U prvom setu imao je dva puta po break prednosti, ali oba puta Britanac se uspijevao vratiti. U 13. igri Pecotić je vodio sa 6:3, ali uspio je iskoristiti tek četvrtu set loptu za 8:6.

Za Pecotića nije bilo problema u drugom setu u kojem je prepustio samo dva gema. Pritom je spasio i dvije break prilike protivnika.

Za ulazak u glavni turnir igrat će protiv Thai Son Kwiatkowskog koji je u dva seta bio bolji od nekada 38. igrača svijeta Donalda Younga.

Challenger Cleveland, kvalifikacije:
Matija Pecotić - James Hopper 7:6, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!