Nogomet

Roko Baturina raskinuo posudbu u Mariboru i otišao u španjolskog drugoligaša

Petar Jenjić • ponedjeljak, 30.01.2023.
Roko Baturina raskinuo posudbu u Mariboru i otišao u španjolskog drugoligaša

Roko Baturina više neće igrati za Maribor, objavio je slovenski klub. Hrvatski napadač odlazi u redove španjolskog Racinga...

Hrvatski napadač Roko Baturina nakon samo pola godine napušta posudbu u Mariboru u koji je stigao iz mađarskog Ferenvaroša. Karijeru će nastaviti u Španjolskoj.

Baturina je u novu sezonu krenuo kao prvi napadač momčadi, ali nakon dolaska trenera Damira Krznara njegovu je ulogu preuzeo Žan Vipotnik koji se odličnim igrama učvrstio u početnoj postavi.

S obzirom na to da se činilo da u Mariboru neće pronaći željenu sreću, Baturina je raskinuo posudbu i već pronašao novi klub. Naime, radi se o španjolskom drugoligašu Racing Santanderu.

U dresu slovenske momčadi Baturina je ostvario učinak od pet golova u 19 nastupa.

"Roko je došao s namjerom skupiti iskustvo i igračke minute. To se promijenilo u zadnje vrijeme kada je tu ulogu preuzeo Žan Vipotnik. Igrač je samostalno izrazio želju za novim izazovima. Igrača na posudbi koji nema odgovarajuću minutažu nema smisla dugoročno zadržavati, a u ovom slučaju je to najprikladnije rješenje", rekao je sportski direktor kluba Marko Šuler

Foto: Grega Wernig/NK Maribor

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!