Košarka

Disciplinski sudac najavio kaznu za Gagića i KK Zadar: 'Treba spriječiti takve situacije'

Petar Jenjić • ponedjeljak, 30.01.2023.
Disciplinski sudac najavio kaznu za Gagića i KK Zadar: 'Treba spriječiti takve situacije'

Disciplinski sudac ABA lige Hrvoje Vidan najavio je kazne za Đorđa Gagića i KK Zadar nakon incidenta na utakmici u Višnjiku...

Na utakmici Zadra i Borca u sklopu 17. kola ABA lige došlo je do ispada gostujućeg igrača Đorđa Gagića prema gledateljima, a zatim i sukoba sa sucima nakon čega je isključen. Uz to, bio je ispražnjen i dio tribine ispod koša.

Zadar može očekivati novu kaznu, rekao je disciplinski sudac ABA lige Hrvoje Vidan za Antenu Zadar, a na prvoj sljedećoj domaćoj utakmici u ABA ligi i zatvaranje tribine.

"Došlo je do sukoba na relaciji publike i Đorđa Gagića. Igrač je izgubio živce u jednom trenutku i publici se neprimjereno obratio, nakon čega je dobio tehničku pogrešku. Publika je odstranjena, oni koji se nalaze u onom kutu vrlo blizu klupe su provocirali cijelo vrijeme. To se moglo vidjeti, dok se Gagić uhvatio na te provokacije."

To je ubrzo i eskaliralo, ali nije bilo opasnih predmeta među onima što su doletjeli.

"Na parket su padali tvrdi predmeti, mislim da se radi o kovanicama. Sigurno će KK Zadar opet dobiti novčanu kaznu, i to najmanje četiri tisuće eura, jer se radi o recidivu. Nije bilo nekih opasnih predmeta kao što su boce, čaše, upaljači, još trebam vidjeti što će reći suci. Gagića isto očekuje kazna, vidjet ćemo još kakva će biti. Njegovo ponašanje nije bilo lijepo, bilo je bez presedana."

Prva sljedeća bila bi ona protiv Crvene zvezde.

"Treba vidjeti što s tim dijelom publike jer ono nije bilo korektno da ih se 20 nađe tamo jako blizu, tri metra od igrača. Stvar je u tome što igrači ne smiju reagirati, ali ovakve stvari događaju se samo u Zadru i na utakmicama Crvene zvezde i Partizana. Treba spriječiti takve situacije i moguće je da će se dio tribine zatvoriti - onaj dio između koša i klupe, ali ne mogu prejudicirati. Uvijek se gleda otkud je došlo i gdje prijeti opasnost. Ako se na utakmici protiv Zvezde nešto dogodi, onda će sigurno biti stroga kazna. Ako donesemo odluku da se ne zatvori veliki dio dvorane, da bude sportski spektakl i lijepa priredba, a KK Zadar kao organizator to ne uspije sačuvati, onda to nije u redu."

"Odmah se može ići drastično i zatvoriti trećinu dvorane, ali što s tim dobivamo? Ništa. Nema popularizacije sporta ni ničega. Uvijek se mjeri interes za košarkom i uvijek ide s najblažom mjerom da sve odgovara. Onda očekujem i suradnji KK Zadra da napravi sve što može da se ne dogodi. Što rade zaštitari pitam se. Pasivnost u dvorani. Tako ja mogu dovesti i Terminatora koji će stajati i ništa ne raditi", dodao je Vidan.

FOTO: KK Zadar/Zvonko Kucelin

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!