Ostali sportovi

Odlični Gaćina i Pucar osvojili talijanski Kup

Sportnet, Petar Jenjić • ponedjeljak, 30.01.2023.
Odlični Gaćina i Pucar osvojili talijanski Kup

Hrvatski stolnotenisači Andrej Gaćina i Tomislav Pucar osvojili su Kup Italije igrajući za Apuania Carraru. U finalu su bili bolji od Messine...

Andrej Gaćina i Tomislav Pucar mogu se pohvaliti još jednim trofejem u karijeri. Hrvatski reprezentativci su nastupajući za Apuania Carraru osvojili talijanski Kup nakon što su u finalu s 3:1 bili bolji od Messine.

Prvi meč bitno je pomogao hrvatskim stolnotenisačima jer su Pucar i Mihai Bobocica nakon neizvjesne borbe s 3:2 svladali Mattea Muttija i Joaa Monteira i to u odlučujućem poenu kod 5:5.

Gaćina se lako obračunao s Leonardom Muttijem (3:0) za 2:0, a Messina je smanjila preko Mattea Muttija, koji je s 3:1 bio bolji od Bobocice. Ipak, tu je bio kraj nadanjima za Messinu jer je Pucar totalno nadigrao Leonarda Muttija i osigurao prvi trofej u novom klubu.

Gaćina je po tom pitanju nešto trofejniji jer je i lani igrao za Talijane. U prošloj sezoni Apuania je osvojila čak tri trofeja (talijanski Kup, Superkup i Europski kup), dok im je jedino izmaknula titula prvaka Italije.

”Prvi je meč bio vrlo neizvjestan, a na kraju je super ispalo s obzirom na pobjedu i dobar start. To možda nije bio odlučujući susret, ali je svakako usmjerio tijek meča. Da to nismo dobili, vjerojatno bih ja igrao odlučujući susret s Monteirom, a riječ je o nezgodnom igraču. Ove sezone je glavni cilj titula prvaka, to nam je jedino izmaknulo lani, iako je bila idealna sezona. No, trenutno prvo slijedi dvoboj u Superkupu, krajem ožujka igramo s Messinom, i to kod njih”, istaknuo je Gaćina.

Talijanski kup:
Apuania Carrara - Top Spin Messina Watches Together 3:1
Mihai Bobocica/Tomislav Pucar - Matteo Mutti/Joao Monteiro 3:2 (17-15, 5-11, 11-8, 11-13, 6-5)
Andrej Gaćina - Leonardo Mutti 3:0 (11-7, 11-5, 11-4)
Mihai Bobocica - Matteo Mutti 1:3 (4-11, 11-6, 6-11, 5-11)
Tomislav Pucar - Leonardo Mutti 3:0 (11-7, 11-5, 11-9)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!