Košarka

Sjajni Bogdanović još jednom poražen, nezaustavljivi Dončić se poigravao s Pistonsima

Branimir Korać • utorak, 31.01.2023.
Sjajni Bogdanović još jednom poražen, nezaustavljivi Dončić se poigravao s Pistonsima
Foto: EPA

U noćašnjem NBA programu nastupila su dvojica Hrvata. Bojan Bogdanović unatoč sjajnom nastupu upisao je poraz od Dallasa, a Dario Šarić dao je doprinos u pobjedi Sunsa protiv Raptorsa...

Zbog lakše ozljede gležnja koju je zaradio prije pet dama, Luka Dončić propustio je dvoboj protiv Utah Jazza u subotu, ali vratio se noćas na parket i nosio je Maverickse do pobjede protiv Pistonsa.

Ta kraća pauza i preskočena utakmica protiv Jazza čak je i dobro došla Dončiću kao kraći odmor, vratio se svježiji i opasniji protiv Pistonsa koji mu nisu mogli baš ništa.

Dončić je u pobjedi 111:105 odradio 36 minuta i za to vrijeme ubacio čak 53 poena uz osam skokova i pet asistencija. Bio je prvo ime susreta, a jedini uz njega dvoznamenkasti kod Dallasa bio je Spencer Dinwiddie s 12 poena.

Kod Pistonsa prvo ime uvjerljivo bio je Bojan Bogdanović koji je za 36 minuta ubacio 29 poena (6/8 za dva, 4/7 za tri, 5/5 slobodna) uz pet skokova i dvije asistencije, a Saddiq Bey dodao je 18 poena i pet skokova.

Phoenix Sunsi upisali su pobjedu protiv Toronto Raptorsa sa 114:106 u susretu u kojem je odluka pala u zadnjoj dionici. Raptorsi su u nju ušli s laganim vodstvom, ali Sunsi su napravili preokret i otišli do pobjede.

Mikal Bridges preuzeo je odgovornost u ključnim trenucima i vodio je Sunse prema pobjedi dok je Dario Šarić dao solidan doprinos s klupe.

Šarić je za 14 minuta ubacio 11 poena (4/5 za dva, 0/1 za tri, 3/4 slobodna) i uhvatio tri skoka. Bridges je upisao 29 poena i šest asistencija dok je Deandre Ayton dodao 22 poena i 13 skokova.

Kod Raptorsa Fred VanVleet ubacio je 24 poena uz devet asistencija, a Gary Trent 21 poen.

NBA:
Dallas Mavericks - Detroit Pistons 111:105
Phoenix Suns - Toronto Raptors 1114:106

FOTO: EPA/Peter Foley

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!