Košarka

LeBron James nastavlja pisati povijest, Nikola Jokić do novog triple-doublea

Petar Jenjić • srijeda, 01.02.2023.
LeBron James nastavlja pisati povijest, Nikola Jokić do novog triple-doublea
Foto: EPA

Noćas su odigrane još četiri utakmice u NBA ligi. Izdvajamo novu veliku večer LeBrona Jamesa u Madison Square Gardenu, kao i pobjedu Denver Nuggetsa i novi triple-double Nikole Jokića...

Izuzetno zanimljivo bilo je u Madison Square Gardenu gdje su Los Angeles Lakersi nakon produžetka svladali New York Knickse rezultatom 129:123.

Ponovno je svoju momčad do pobjede predvodio LeBron James koji je susret zaključio s triple-double učinkom od 28 poena, 11 asistencija i deset skokova.

Postao je prvi igrač u povijesti NBA koji je upisao triple-double u svojoj 20. sezoni igranja ili kasnije. Stigao je i do brojke od 38 299 poena, na 89 manje od Kareema Abdul-Jabbara na vrhu vječne liste strijelaca.

Isto tako, skočio je na četvrto mjesto vječne liste najboljih asistenata s 10 336 asistencija. Na prvom mjestu nalazi se praktički nedostižni John Stockton.

U redovima Knicksa posebno izdvajamo Jalena Brunsona s 37 koševa i šest asistencija te Juliusa Randlea s 23 poena, 12 skokova i pet dodavanja.

Miami Heat slavio je u gostima kod Cleveland Cavaliersa sa 100:97. U vrlo napetoj završnici Darius Garland smanjio je zaostatak na 99:97, 8.7 sekundi prije kraja. Jimmy Butler na drugoj je strani pogodio samo jedno slobodno bacanje, no Donovan Mitchell promašio je tricu za produžetak.

Jimmy Butler predvodio je Miami do pobjede s 23 poena i pet skokova. Trojica igrača ubacila su po 18 koševa: Caleb Martin (deset skokova), Bam Adebayo (11 skokova) i Tyler Herro (pet skokova).

Evan Mobley ubacio je 19 koševa i dodao sedam skokova za Cavalierse, dok su po 16 poena dodali Donovan Mitchell (devet dodavanja) i Darius Garland (pet dodavanja).

Charlotte Hornetsi bili su ponovno opasni, ali ovoga puta nisu uspjeli "ubosti" Milwaukee Buckse u gostima. Domaćin je slavio sa 124:115. Bucksi su vodili sa 114:97, sedam minuta prije kraja, Hornetsi se spustili na samo minus pet (118:113), ali više od toga ipak nije išlo.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Giannis Antetokounmpo s 34 poena i 18 skokova, a Khris Middleton dodao je 18 koševa.

Bucksi su tako upropastili večer LaMela Balla koji je ostvario osmi triple-double učinak sezone od 27 poena, deset skokova i 11 asistencija.

Nakon dva uzastopna poraza Denver Nuggetsi vratili su se pobjedama i slavili protiv New Orleans Pelicansa po drugi puta u posljednjih tjedan dana. Susret je zaključen rezultatom 122:113.

Jamal Murray bio je najučinkovitiji s 32 poena, pet skokova i šest dodavanja, a Nikola Jokić upisao novi triple-double od 26 koševa, 18 skokova i 15 asistencija.

Pelicanse, kojima je ovo bio deveti poraz sezone, predvodili su s po 21 poenom Herbert Jones i C.J. McCollum (sedam asistencija).

NBA:
Cleveland Cavaliers - Miami Heat 97:100
Milwaukee Bucks - Charlotte Hornets 124:115
New York Knicks - LA Lakers 123:129
Denver Nuggets - NO Pelicans 122:113

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!