Zimski sportovi

Bjelašnica spremna za FIS Europa kup: 'Nije slučajno bila domaćin ZOI 1984.'

Sportnet, Mihaela Bradovski • četvrtak, 02.02.2023.
Bjelašnica spremna za FIS Europa kup: 'Nije slučajno bila domaćin ZOI 1984.'

Danas je u OC Bjelašnica održan "snow control", finalna provjera staza od strane Međunarodne skijaške federacije, za FIS Europa kup koji će se održati 12. i 13. veljače 2023. u superveleslalomu za žene...

Snow control obavio je Bojan Panovski, tehnički delegat Međunarodne skijaške federacije (FIS) s preko 20 godine iskustva, koji je potvrdio da staze zadovoljavaju FIS standarde.

"Napravili smo snow control s vrha šestosjeda do cilja, odnosno duž staze na kojoj će se održati utrka. Na cijeloj stazi ima dovoljno snijega i njena kvaliteta je u skladu s FIS standardima. Znamo da je početak zime bio bez snježnih padalina i sretni smo da je posljednjih dana palo dovoljno snijega te da je visina snježnog pokrivača sada zadovoljavajuća. Moram naglasiti da su i zaposlenici "ZOI'84" napravili odličan posao umjetnim pokrovom i pravljenjem dobre podloge, tako da sa završnim pripremama od strane organizatora u sljedećih nekoliko dana, utrka se može održati u skladu s najvišim standardima", kazao je Bojan Panovski.

Panovski je također naglasio veliki potencijal OC Bjelašnica za organizaciju najvećih skijaških natjecanja.

"Nije slučajno Bjelašnica odabrana kao domaćin ZOI '84 i to za natjecanja u muškim disciplinama. Prije 39 godina postavljeni su kvalitetni temelji za organizaciju najprestižnijih skijaških natjecanja, a danas imamo i umjetno osnježenje i suvremenu tehnologiju koji omogućavaju stvaranje potrebnih uvjeta. Ukoliko organizatori FIS Europa kupa na Bjelašnici zadovolje potrebne standarde, možemo uskoro očekivati i veća natjecanja u OC Bjelašnica", poručuje Panovski.

OC Bjelašnica nastavlja kontinuirano raditi na unapređenju uvjeta za skijanje kako za rekreativce, tako i za natjecatelje. Od ovog četvrtka je ovaj ski centar bogatiji i za još jedan ski lift koji će značajno poboljšati transport skijaša na ovoj planini. Skijaši će tako od danas moći koristiti i četverosjed koji je u pogon pušten šest godina nakon što je kupljen. Vožnja ovim četverosjedom ujedno je prilika i za uživanjem u prelijepoj panorami ove bh. planine koja danas sjaji u punom sjaju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!