Zimski sportovi

Braathen nakon operacije napustio bolnicu: 'Nadam se da ću za dva tjedna ponovno biti na stazi'

Branimir Korać, HINA • četvrtak, 02.02.2023.
Braathen nakon operacije napustio bolnicu: 'Nadam se da ću za dva tjedna ponovno biti na stazi'
Foto: EPA

Norveški 22-godišnji skijaš Lucas Braathen izašao je u četvrtak iz bolnice Tauernkliniken u austrijskom Zell an Seeu, gdje mu je operativnim zahvatom uklonjeno upaljeno slijepo crijevo, a unatoč tome vodeći u redoslijedu slalomaša u Svjetskom kupu nada se nastupu na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj.

"U prošla sam dva dana imao tešku borba, nakon što sam iznenada saznao da imam prilično snažnu upalu slijepog crijeva. Prošao sam operaciju koja je bila uspješna", napisao je Braathen u objavi na Instagramu uz fotografiju koja ga prikazuje kako leži u bolničkom krevetu.

U objavi je i video poruka neposredno nakon buđenja iz narkoze, na kojoj je Braathen vidljivo pod utjecajem lijekova, kao dva kratka video isječka: jedan na kojem dobro raspoženi skijaš lagano pleše pred ogledalom te drugi na kojem je prikazan njegov izlazak iz bolnice.

"Nadam se da ću za dva tjedna ponovno biti na stazi", napisala je mlada norveška skijaška zvijezda na kraju poruke.

To bi značilo da planira nastupiti barem u slalomu na Svjetskom prvenstvu koje će biti održano od 6. do 19. veljače u francuskom Courchevelu / Meribelu. Tehničke discipline su na rasporedu u završnim danima prvenstva. Skijaši će se za odličja u veleslalomu boriti 17. veljače, a u slalomu dva dana poslije.

Braathen je ove sezone na sedam slaloma u Svjetskom kupu ostvario pobjede u Val d'Isereu i Adelbodenu, a još je triput bio treći (Wengen, Kitzbuehel, Schladming) te je sa 430 bodova vodeći u redoslijedu za Mali kristalni globus. Uz to, Braathen ima i veleslalomsku pobjedu iz Alte Badije.

FOTO: EPA/CHRISTIAN BRUNA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!