Rukomet

Perkovac: 'Ima puno igrača koji su zapostavljeni iz ne znam kojih razloga'

Petar Jenjić • petak, 03.02.2023.
Perkovac: 'Ima puno igrača koji su zapostavljeni iz ne znam kojih razloga'
Foto: FaH

Prvu press konferenciju održao je novi hrvatski izbornik Goran Perkovac koji je najavio da će u sljedećih nekoliko godina popis reprezentativaca uvijek biti isti, uz nekoliko oscilacija...

Na mjesto izbornika hrvatske rukometne reprezentacije stigao je Goran Perkovac koji je danas održao i svoju prvu press konferenciju za novinare.

"Svakom je treneru, pa tako i meni, biti hrvatski izbornik. Šteta je što nemamo više vremena uigravati ekipu i odraditi taktičke pripreme, ali što je tu je. Imamo ideju za sljedeći period, znam kakav će biti kostur ekipe. Jako mi je važno što ekipa koju sad uspostavimo bude zajedno sljedećih pet-šest godina, uz manje korekcije. Jako mi je važno razgovarati s Duvnjakom i znati može li i želi još uvijek igrati. Cindrić, Gojun, Karačić, svi ti iskusniji. Iako, neću moći obići sve."

Perkovac se kratko osvrnuo i na vratarsku poziciju.

"Ne mogu proizvesti novog golmana i morat ćemo iskoristiti to što imamo. Naši imaju kvalitetu i najvjerojatnije ću se odlučiti za jednog starijeg i dva, tri mlađa. Znamo da golman dobro brani kad obrana igra dobro, a nije nam bila dobra zadnje dvije, tri godine."

O imenima članova stručnog stožera nije želio pričati jer je još u razgovorima. Nadovezao se na kostur reprezentacije.

"Najbolje smo rezultate imali kad je većina igrača dolazila iz Zagreba, ali trenutno to nije moguće. Radit ćemo na tome. Volio bih organizirati sastanke sa svim trenerima i momčadima lige. Nisam najpametniji, svi oni skupa znaju više od mene. Možda ih neću poslušati, ali moramo probati. Cilj nam je da Hrvatska bude u vrhu, a ne na 15. mjestu."

"Najvažnije je formirati momčad koja igra u oba pravca. To treba forsirati jer rukomet je postao jako brz da se više ne može raditi nekoliko zamjena svaki napad. Naravno, ne možemo zaboraviti Šipića. Ne mogu vjerovati da čovjek koji izgleda kao tenk ne može igrati obranu. Ja vjerujem da može", nastavlja Perkovac.

Odgovorio je i na pitanje o Slavki Goluži i Zoranu Gopcu.

"S Golužom imam korektan odnos, na njega se uvijek moglo osloniti. Igrao je pod ozljedama. Bit će važan jer je trener Zagreba i nadam se da ćemo dobro surađivati. Gopca svi napadaju, ali napravio je puno za hrvatski rukomet."

"Kad dobijete popis igrača za sljedeće utakmice, dalje neće biti velikih oscilacija. To će biti spisak od 35 igrača i ja ću se fokusirati na 20 i nekoliko. Treneri su zadnjih godina važniji kao psiholozi, trening kao trening može svatko voditi, ali moramo funkcionirati kao momčad, da igrač može razumjeti što od njega hoću. Sa svima ću pričati, ima puno igrača koji su zapostavljeni iz ne znam kojih razloga", zaključio je.

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!