Košarka

Aco Petrović nakon susreta Splita i Zadra priznao pogrešku i dodao Božića na popis

Mihaela Bradovski • petak, 03.02.2023.
Aco Petrović nakon susreta Splita i Zadra priznao pogrešku i dodao Božića na popis

Dosta iznenađujuće zazvučala je odluka Ace Petrovića da ipak ne pozove Luku Božića za predstojeće kvalifikacijske dvoboje protiv Švicarske i Austrije, ali ubrzo se predomislio i poslao poziv...

Luka Božić nedvojbeno je najbolji igrač Zadra i njegovo mjesto u reprezentaciji činilo se neupitnim, ali Aco Petrović ipak je odlučio ne pozvati ga.

Prokomentirao je privremeni izbornik ovu neočekivanu odluku i istaknuo kako se Božić ne uklapa u koncepciju njegove igre.

"Moram dodati kako se na popisu reprezentativaca ne nalazi ni Luka Božić koji u Zadru igra fantastično i nositelj je igre, no moja je procjena da reprezentacija ne može igrati na način kako igra Zadar. Igra je reprezentacije postavljena na bitno drugačiji način", rekao je Aco prilikom objave popisa.

Međutim, nakon današnjeg sjajnog dvoboja između Splita i Zadra i još jednog odličnog Božićevog nastupa, oglasio se Petrović i priznao pogrešku.

"Shvatio sam da sam pogriješio vezano za nepozivanje Luke Božića u reprezentaciju stoga je ta lista dopunjena!"

Hrvatska će tako imati jednog dodatnog igrača na pripremama, a s obzirom na neigranje velikog broja igrača, može se očekivati Božićeva značajna participacija i na terenu.

FOTO: Split/Ivica Čavka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!