Rukomet

Montpellier preko Saint Raphaela do polufinala Kupa, odličan nastup Načinovića

Mihaela Bradovski • petak, 03.02.2023.
Montpellier preko Saint Raphaela do polufinala Kupa, odličan nastup Načinovića
Foto: EPA

Ždrijeb četvrtfinala Francuskog kupa spojio je Saint Raphael i Montpellier, a Montpellier je stigao do gostujuće 39:36 pobjede i ujedno prolaza u polufinale...

Najzvučniji par četvrtfinala Francuskog kupa činili su Saint Raphael i Montpellier, a gosti su bili uspješniji i odnijeli su +3 pobjedu.

Vratari i obrane u ovom susretu nisu bili na posebno visokoj razini pa su tako kod St. Raphaela Vincent Gerard i Mickael Robin skupili svaki po tek tri obrane, a ništa bolji nisu bili na drugoj strani Charles Bolzinger (3) i Remi Desbonnet (2).

Montpellier je bio u vodstvu od 25. minute kada je poveo sa 16:15 i do kraja susreta domaćin nijednom nije uspio doći do poravnanja.

Najveća razlika bila je u 48. minuti kada je Montpellier poveo s 34:28 te se činilo da je dvoboj riješen, ali domaćin je uspio četiri minute prije kraja golom veterana Raphaëla Caucheteuxa smanjiti na samo gol zaostatka.

Gosti su imali spreman odgovor i Valentin Porte i Veron Načinović kreirali su 3:0 seriju i odlučili putnika u polufinale.

U pobjedničkom sastavu Hugo Descat je postigao sedam golova dok su Porte i Načinović skupili po šest. Kod domaćina je Adrien Dipanda postigao sedam golova, po šest su dodali Benjamin Bataille i Johannes Marescot dok je pet zabio Raphaël Caucheteux.

U drugom današnjem četvrtfinalnom dvoboju Aix je s 38:34 svladao Nimes uz po šest golova Nicolasa Clairea i Kristjana Kristjanssona. Na drugoj strani fenomenalan je bio Egipćanin Mohammad Sanad s 14 golova iz 15 pokušaja.

Francuski kup, četvrtfinale:

Aix - Nimes 38:34
Saint Raphael - Montpellier 36:39

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!