Tenis

Ćorić: 'Odigrao sam jako dobar meč, obično se povučem kada je bitno, danas to nije bio slučaj'

Sportnet, Mihaela Bradovski • nedjelja, 05.02.2023.
Ćorić: 'Odigrao sam jako dobar meč, obično se povučem kada je bitno, danas to nije bio slučaj'

Domaće slavlje u Rijeci! U kvalifikacijskom susretu Davis Cupa Hrvatska je pobijedila Austriju s 3:1 i tako izborila plasman u jednu od četiri skupine prvog kruga završnice ovog natjecanja...

Odlučujući je bod za naš sastav izborio fantastični Borna Ćorić, koji je u dva seta nadvisio Dominica Thiema, nekad trećeg tenisača svijeta, sa 7:6 (3), 6:2. Prethodno su gosti došli do prvog boda u ovom dvoboju nakon što su Alexander Erler i Lucas Miedler u paru nadjačali Ivana Dodiga i Nikolu Mektića sa 6:3, 7:6 (11).

"Stvarno mogu reći da sam odigrao jako, jako dobar meč. Kada su bili bitni trenuci, išao sam agresivno po poen, s obzirom da imam tendenciju da se povučem kada je bitno. Danas to nije bio slučaj", rekao je Borna, koji je jedini lošiji gem odigrao pri vodstvu 4:3 u prvom setu, kada je jedini put izgubio servis.

"Malo mi je pala koncentracija. Promašio sam jedan 'zicer', on je odigrao jedan dobar poen, pa je naišla panika i nekako se nisam snašao. Nadao sam se da će naš par pobijediti, ali sam profesionalno napravio pripremu za meč. Bio sam spreman, ostao miran i na kraju se isplatilo."

Borna je u prvom setu napravio break za vodstvo 4:3, no odmah potom je izgubio servis. Kod 5:5 je propustio četiri break lopte, ali je ostao miran i potom dominirao u tie breaku. U drugom setu bio je mnogo bolji od suparnika.

Prethodno, u meču parova, austrijska je kombinacija prvi set osvojila nakon breaka u četvrtom gemu iskoristivši jedinu break-loptu u toj dionici. U nastavku su oba para čvrsto držala svoje početne udarce do 12. gema kad Dodig i Mektić dolaze do set-lopte, no ne i do breaka. Tako priča odlazi do tie-breaka u kojem Erler i Miedler propuštaju četiri meč-lopte (dvije nakon vodstva 6:4, jednu kod 8:7, jednu kod 10:9), a na kraju su iskoristili petu loptu za pobjedu i premijerni bod Austrije.

"Mislim da smo zaslužili više od poraza u dva seta. Imali smo dosta prilika, malo je nedostajalo za preokret. Svaka čast našim suparnicima, to je par koji dolazi i još jednom im čestitam", rekao je nakon susreta Nikola Mektić.

"Odigrali smo dobar meč, no u kritičnim smo trenucima imali i malo peha. No, to je sport... Znali smo uoči meča da nismo izraziti favoriti, da igramo protiv jako dobrog para. Moglo je isto tako sve otići i na našu stranu, ali nije", dodao je Ivan Dodig.

Hrvatska je tako izborila plasman u prvi krug završnice, koji je na rasporedu od 12. do 17. rujna. Igrat će se ponovno u četiri skupine s četiri sudionika u svakoj, a do sada je poznato 14 od 16 sudionika. Uz lanjske finaliste Kanadu i Australiju, te Italiju i Španjolsku koje su dobile pozivnice, prolaz su izborile Hrvatska, Francuska, SAD, Švicarska, Velika Britanija, Srbija, Južna Koreja, Švedska, Nizozemska i Finska, te pobjednici susreta Čile – Kazahstan i Portugal - Češka.

Za otprilike mjesec dana bit će poznata četiri domaćina skupina (pretpostavlja se da će među njima biti Španjolska i Italija), a prema posljednjim informacijama veliki su izgledi da će se među njima naći i Hrvatska, odnosno zadarski Višnjik.

"Bilo bi odlično da budemo domaćini. Nisam se tome nadao, a ako budemo kod kuće to je plus za nas. Ne moramo putovati i imat ćemo podršku s tribina. To bi bilo odlično i za reprezentaciju i za razvoj hrvatskog tenisa", rekao je izbornik Vedran Martić.

Foto: Mario Ćužić/HTS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!