Rukomet

PPD Zagreb dočekuje PSG: 'Imamo dobre informacije o njima, sjajna su momčad'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 06.02.2023.
PPD Zagreb dočekuje PSG: 'Imamo dobre informacije o njima, sjajna su momčad'
Foto: FaH

PPD Zagreb nastavlja s natjecanjem u Ligi prvaka i to susretom 11. kola protiv PSG-a. Hrvatski prvak pokušat će doći do iznenađenja i velike pobjede na svom terenu...

Slavko Goluža priprema rukometaše Zagreba za dvoboj 11. kola protiv PSG-a koji na ovo gostovanje dolazi kao veliki favorit. Goluža je sa svojim stožerom dobro proučio Parižane i svjestan je silne kvalitete koju posjeduju.

"Što reći o ekipi u kojoj se nalazi osam osvajača medalja sa zadnjeg Svjetskog prvenstva? Sjajna su momčad, bez daljnjega, ali skautirali smo ih, smatram da imamo dosta dobre informacije o njima, a zadnja koju smo primili je da im se u igru vratio desni vanjski Dominik Mathe koji je dugo izbivao zbog ozljede križnih ligamenata. Pogledao sam i utakmicu Kupa Francuske u kojoj su prije dva dana bili bolji od Chartresa iako su odmarali neke igrače poput Nikole Karabatića i Kamila Syprzaka", kaže Goluža, a prenosi službena stranica.

Goluža zna kako bi Zagreb trebao igrati protiv PSG-a i neke stvari se uvježbavaju.

"O njima zaista sve najbolje, ali ja se u ovom trenutku više fokusiram na nas i na to kako će naši dečki najbolje odigrati ono što smo ovih dana pripremali. Konkretno mogu reći da smo malo promijenili našu obranu te ćemo protiv Pariza pokušati vidjeti kako će funkcionirati neke varijante 3-2-1 dubokog obrambenog bloka. To bi trebao biti naš odgovor na njihovu nešto težu vanjsku liniju, a da bi to upalilo bit će potrebno da budemo maksimalno disciplinirani, agresivni i pokretljivi. Ono što je također bitno jest da ne jurcamo s njima te da odigramo utakmicu na manji broj golova i pokušamo umrtviti igru."

Dio karijere u dresu PSG-a proveo je Jakov Gojun.

"Isprobavali smo neke nove stvari, malo promijenili našu uobičajenu obranu i vjerujem da će to dobro izgledati. Samopouzdanja nam ne manjka. Pokazali smo u prvom dijelu sezone da možemo i sada nam je cilj da u ove četiri utakmice, koje su ostale do kraja grupne faze, damo sve od sebe i pokušamo uzeti još koji bod. Ukoliko na terenu ispoštujemo ono što smo dogovorili i uigravali, onda vjerujem da će rezultat biti pozitivan. Vidi se i po medijskom interesu, ali i po potražnji za ulaznicama da se nešto sprema i da smo na dobrom putu. Mi ćemo se boriti kao i do sada i čekati našu šansu."

Susret u zagrebačkoj Areni počinje u srijedu 8. veljače u 18:45 sati.

FOTO: HINA/ Daniel KASAP

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!