Košarka

Bucksi lako do pobjede kod Blazersa, sjajna večer Thompsona u slavlju Warriorsa

Branimir Korać • utorak, 07.02.2023.
Bucksi lako do pobjede kod Blazersa, sjajna večer Thompsona u slavlju Warriorsa
Foto: EPA

U ostalim NBA dvobojima iz noćašnjeg programa ne mogu se izdvojiti neizvjesni dvoboji, favoriti su uglavnom bilježili uvjerljive pobjede osim u Salt Lake Cityju gdje je okrnjeni Dallas iznenadio...

Milwaukee Bucksi nastavili su pobjednički niz slaveći i u gostima kod Portland Trail Blazersa. Bucksi su odigrali odličnu utakmicu i potpuno su dominirali svih 48 minuta te su na kraju glatko slavili sa 127:108 protiv vrlo nepredvidljivog domaćina.

Buckse su predvodili Brook Lopez s 27 poena i devet skokova, Giannis Antetokounmpo s 24 poena, 13 skokova i osam asistencija te Jrue Holiday s 20 poena i osam asistencija.

Kod Portlanda Damian Lillard ubacio je 28 poena uz pet asistencija, a Anfernee Simons dodao je 21 poen i pet asistencija.

Washington Wizardsi ugostili su Cleveland Cavalierse i upisali su poraz 114:91. Vrlo uvjerljiv nastup Cavsa koji su cijelim tijekom susreta bili bolji. Uvjerljiva pobjeda nije dolazila pod znak pitanja niti u zadnjoj dionici u kojoj su Cavsi ubacili samo 18 poena.

Po 23 poena upisali su Jarrett Allen (osam skokova) i Darius Garland (pet asistencija) dok je Donovan Mitchell dodao 21 poen i šest skokova. Kod poraženih Kristaps Porzingis ubacio je 18 poena uz sedam skokova dok je Will Barton dodao 15 poena i šest skokova.

Značajno oslabljeni Mavericksi odigrali su odličnu utakmicu u Salt Lake Cityju i upisali su pobjedu. Spencer Dinwiddie je otišao, Dorian Finney-Smith također, Luka Dončić propustio je susret, a još se nije priključio Kyrie Irving, bez obzira na sve to Dallas je ipak slavio. Bila je to prilika za one iz drugog plana i pokazali su se u odličnom svjetlu.

Po 29 poena upisali su Josh Green (šest skokova) i Jaden Hardy. Kod domaćina Jordan Clarkson ubacio je 26 poena, a Lauri Markkanen 19 uz sedam skokova.

Nakon što je Stephen Curry otpao zbog ozljede sve je u svoje ruke uzeo Klay Thompson i nosio je Warriorse do vrlo visoke pobjede protiv Thundera. Warriorsi su na kraju slavili 141:114, a Thompson je odigrao svoju najbolju utakmicu u novije vrijeme.

Utakmicu je završio s 42 poena (12/16 trica), a Jordan Poole mu je pomogao s 21 poenom i 12 asistencija. Kod poraženih Shai Gilgeous-Alexander ubacio je 20 poena, a Aaron Wiggins dodao je 19 poena.

NBA:
Portland Trail Blazers - Milwaukee Bucks 108:127
Washington Wizards - Cleveland Cavaliers 91:114
Utah Jazz - Dallas Mavericks 111:124
Golden State Warriors - Oklahoma City Thunder 141:114
Houston Rockets - Sacramento Kings 120:140 (Jalen Green 27p/Keegan Murray 20p, 6sk)
Chicago Bulls - San Antonio Spurs 128:104 (Nikola Vučević 22p, 12sk/Keldon Johnson 21p)

FOTO: EPA/ERIK S. LESSER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!