Košarka

Šariću mala minutaža u pobjedi Sunsa na Bookerovom povratku poslije ozljede

Branimir Korać • srijeda, 08.02.2023.
Šariću mala minutaža u pobjedi Sunsa na Bookerovom povratku poslije ozljede
Foto: EPA

Phoenix Sunsi upisali us pobjedu u gostima kod Brooklyn Netsa koje su svladali sa 116:112 uz nastup Devina Bookera prvi put nakon propuštene 21 utakmice...

Phoenix Sunsi upisali su treću uzastopnu pobjedu, ovaj put u gostima kod Brooklyn Netsa sa 116:112. I u prvom ovosezonskom dvoboju Sunsi su svladali Netse sa 117:112, drugi dvoboj okončan je gotovo identičnim rezultatom.

Devin Booker zbog ozljede prepona propustio je 21 utakmicu, noćas se vratio i odradio 26 minuta tijekom koji je pomogao Sunsima na putu do pobjede.

Netsi su ponovno bili značajno oslabljeni. Kevin Durant propustio je ovaj dvoboj zbog ozljede, a Netsi su odlučili kako ovdje ipak neće koristiti Spencera Dinwiddieja i Doriana Finney-Smitha koje su dobili kroz trade s Dallasom.

Odluka o pobjedniku stigla je u samoj završnici, Netsi su se uspjeli približiti na 112:111 šest sekundi prije kraja, Chris Paul ubacuje oba bacanja, a Sunsi brzo rade prekršaj nad Camom Thomasom kako domaćin ne bi dobio priliku za šut za tri poena. Thomas je ubacio prvo bacanje, drugo je promašio, a Ayton hvata skok i odlazi na liniju slobodnih bacanja. Tamo je precizan i potvrđuje pobjedu Sunsa.

Dario Šarić povratkom dijela igrača izgubio je dosta minuta i samo četiri minute proveo je na parketu. Za to vrijeme šutirao je 0/2 iz igre i imao jedan skok u napadu.

Kod Sunsa najbolji su bili Ayton s 35 poena i 15 skokova te Mikal Bridges s 21 poenom i osam skokova. Kod Netsa Cam Thomas je upisao 43 poena i pet skokova, a po 17 poena dodali su Nic Claxton (13 skokova) i TJ Warren.

NBA:
Brooklyn Nets - Phoenix Suns 112:116

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!