Rukomet

Vlado Šola pred velikim izazovom, naslijedio Roganovića na klupi Crne Gore

Mihaela Bradovski • četvrtak, 09.02.2023.
Vlado Šola pred velikim izazovom, naslijedio Roganovića na klupi Crne Gore
Foto: EPA

Bivši hrvatski rukometni reprezentativac Vlado Šola pred jednim je od najvećih izazova u dosadašnjoj trenerskoj karijeri. Šola je imenovan novim izbornikom Crne Gore...

Nakon što je Zoran Roganović podnio ostavku na mjesto izbornika Crne Gore nakon Svjetskog prvenstva u siječnju ove godine, tamošnji rukometni Savez brzo je reagirao i pronašao nasljednika. Novim izbornikom imenovan je bivši hrvatski reprezentativac Vlado Šola.

Predsjednik Saveza, inače bivši igrač PPD Zagreba Petar Kapisoda, razgovarao je s više zainteresiranih kandidata, a odluka je pala da reprezentaciju preuzme upravo Šola.

"Prije svega zahvalnost predsjedniku Saveza Petru Kapisodi i Upravnom odboru na imenovanju koje doživljavam kao veliku čast. Crna Gora je zemlja koja je dala puno kvalitetnih rukometaša i koja trenutno igra lijep rukomet, a uz to ima sjajnu perspektivu. Zaista je zadovoljstvo raditi u takvim uvjetima", poručio je Šola nakon imenovanja i dodao:

"Točno za mjesec očekuje nas prvi od dva kvalifikacijska meča protiv Slovenije i bit će teško stvoriti nešto novo za tako kratko vrijeme. Stoga se moram osloniti na ono što je radio dosadašnji izbornik Zoran Roganović, a prethodnih godina je radio zaista sjajan posao. To ne kažem iz kurtoazije, već zaista tako mislim i potrebno je nastaviti tamo gdje je on stao."

Šola se odmah baca na pripremu tih dvoboja protiv Slovenije.

"Svaki trener pruži neki svoj pečat u radu s ekipom, pa vjerujem da ću nakon analize što većeg broja mečeva Crne Gore u proteklom periodu, a naročito onog protiv Slovenije na posljednjem Svjetskom prvenstvu, izvući zaključke i pripremiti dobar plan kako bi došli do dobrog rezultata u tom dvomeču."

Službeni debi Šola će imati 9. ožujka kada Crna Gora dočekuje Sloveniju, a drugi meč ovih protivnika je na rasporedu tri dana kasnije u Kopru.

FOTO: EPA/Lukasz Gagulski

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!