Košarka

Hrvatske košarkašice bez ikakve šanse, visoko poražene u gostima kod Srbije

Branimir Korać • četvrtak, 09.02.2023.
Hrvatske košarkašice bez ikakve šanse, visoko poražene u gostima kod Srbije

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija upisala je visok poraz u susretu kvalifikacija za Europsko prvenstvo, Srbija se potvrdila kao prejak protivnik...

Razlika u kvaliteti između Srbije i Hrvatske je osjetno i to se vidjelo na parketu. Srbija je bez problema stigla do visoke pobjede 85:57 i matematički potvrdila prvo mjesto u skupini i nastup na Europskom prvenstvu.

Hrvatska se nadala što boljem otporu, ali nije išlo, puno toga išlo je na mlin Srbiji čiji je napad funkcionirao jako dobro, posebno u prvom poluvremenu u kojem je Hrvatska imala dosta problema i brzo je ušla u visok zaostatak.

Nekih značajnijih promjena nije bilo niti u nastavku susreta, Srbija je imala visoku prednost koju je čak i povećala u nastavku susreta.

Od početka susreta Srbija je bila u prednosti, a prvi put do dvoznamenkaste razlike stigla je u sedmoj minuti kada je povela 18:7. Hrvatska se samo dva puta uspjela spustiti na jednoznamenkasti minus i to u drugoj četvrtini kada je dva puta došla na minus devet, ostatak vremena provela je u dvoznamenkastom zaostatku.

Sada je i definitivno jasno da Srbija uzima prvo mjesto u skupini dok je Hrvatska druga i mora čekati rasplet kvalifikacija kako bi saznala hoće li biti među četiri najbolje drugoplasirane ekipe i proći na Europsko prvenstvo. S obzirom na ovaj visok poraz i lošu koš razliku, u ovom trenutku to se ne čini baš posebno sigurno.

Daleko najbolja u hrvatskom sastavu bila je Shavonte Zellous s 27 poena i pet skokova. Kod Srbije Jovana Nogić upisala je 21 poen i deset skokova, a Yvonne Anderson dodala je 19 poena i osam skokova.

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo:
Srbija - Hrvatska 85:57

FOTO: fiba.basketball

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!